Kaleidoszkópszerű vers-játékkal idézi Weörest a Szigligeti Társulat

November 22-én, pénteken 19 órától kerül sor a Weöres Sándor verseiből összeállított Hazatérés című pódium-előadás bemutatójára az Árkádia Bábszínház stúdiótermében Nagyváradon.


100 éve született Weöres Sándor. Ennek apropóján a Szigligeti Társulat művészei a Hazatérés című előadásban játékos, improvizatív formában próbálták megragadni költészetének néhány jellegzetességét: a sokféleség, az abszurdum tapasztalatától, a zeneiségből, ritmusból születő harmónia felé vezető úton megszólaltatni az utazás, szerelem, halál, az otthon- és önmagunk keresésének motívumaiból kibomló verseit.

 

hazateres plakat

 

Az így létrejövő kaleidoszkópszerű vers-játékban a költő útmutatását követik, miszerint „a jó vers élőlény, akár az alma. /…/ Egy s ezer jelentés ott s akkor fakad belőle, mikor nézik, tapintják, ízlelik.”


Játsszák: Ababi Csilla, Kocsis Gyula, Pál Hunor, Pitz Melinda, Szotyori József. Zene: Ababi Csilla, Pál Hunor. Közreműködtek: Fazakas Márta, Kerekes Dalma, Szabó K. István.


A bemutatót követően november 25-én, hétfőn és 27-én, szerdán tekinthetik meg az előadást az érdeklődők, mindkét alkalommal 19 órától a bábszínház stúdiótermében. Jegyeket a színház pénztárában lehet váltani keddtől péntekig 11-17 óra között, illetve az előadást megelőzően a helyszínen.

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása