Bemutatkoztak a II. Madách Musical Pályázat döntősei

A Madách Színház 2012-ben hirdette meg a II. Madách Musical Pályázatot, amely most a döntőhöz érkezett. A négy finalista darabjának félórás keresztmetszetét a Stúdiószínpadon mutatják be. A múlt héten az Aranyborjú és a Metisz mutatkozott be a döntő első fordulójában. Képes összefoglaló.

A Madách Színház egyik legfontosabb célja, hogy a világhírű musicalek mellett a műfaj tehetséges magyar szerzőinek is lehetőséget adjon a bemutatkozásra. A színház ezért indította útjára 2009-ben musical pályázatát, amelynek győztese, Bolba TamásGalambos AttilaSzente Vajk: Csoportterápia című musical comedyje azóta is nagy sikernek örvend, az Én, József Attila című darabhoz hasonlóan, amely szintén a pályázaton tűnt fel és 2012 óta a nagyszínpadon láthatja a közönség.

 

2013. november 12-én a Madách Színház Stúdiószínpadán bemutatkozott  a II. Madách Musical Pályázat négy döntős műve közül kettő: Horváth PéterFekete GyörgyGerendás Péter: Aranyborjú és Tóth Tamás: Metis című darabja, melyekből a Madách Színház művészeinek közreműködésével egy fél órás keresztmetszetet láthatott a zsűri és az érdeklődők. A zsűri tagjai, akik majd kiválasztják a győztes pályaművet, ugyan azok, mint az első pályázatnál: Malek Andrea színművésznő, Kocsák Tibor zeneszerző, Müller Péter író, Tihanyi Ákos koreográfus és Szirtes Tamás rendező, a zsűri elnöke.

 

A döntő második részében, december 2-án Fekete GyörgyMunkácsi Miklós: Dögkeselyű és Kiss Judit ÁgnesFűri Anna: Anzelm és a kígyólány című musicalje mutatkozik be.

 

musical palyazat

 

ARANYBORJÚ
Ilf és Petrov regénye alapján írta: Horváth Péter
Zene: Gerendás Péter
Dalszöveg: Fekete György

 

A musicalről:

Osztap Bender milliomos akar lenni Ilf és Petrov híres regényében a 30-as évek Szovjetuniójában, és e cél érdekében mindent megtesz, ami csak kitelik egy magafajta csavaros eszű, ellenállhatatlan kalandortól – erre a történetre találtak rá a musical-változat szerzői. Az adaptációjukban szellemes jelenteket követik egymást, remek szerepek, jó Gerendás-dalok. Az a fajta pikareszk történet, mely mindig szórakoztató.

Szereplők: Hajdu Steve, Szabó Gyula Győző, Székhelyi József, Lippai László, Barát Attila, Gallusz Nikolett, Ömböli Pál, Hompok Tamás

Rendező: Hencz György

 

Az Aranyborjú bemutatkozása képekben:

 

aranyborjú1

1.

aranyborjú2

2.

aranyborjú3

3.

aranyborjú4

4.

aranyborjú6

5.

aranyborjú7

6.

aranyborjú8

7.

aranyborjú5

8.

 

 

Tóth Tamás:
METIS
pop eposz (oratorikus változat)

 

A musicalről:

Van ebben kémtörténet, környezetvédelem, anarchizmus, szerelem. Aktuális, mai téma. A nagy politikától a kisemberek gondjain keresztül, a fiatalok lázadásáig.   A rockos hangzású zene igényes, eredeti. A fiatal, pályája elején álló zeneszerző-szövegíróra érdemes figyelni.

Szereplők: Dzsurdzsa Kenéz, Kecskés Tímea, Németh Gábor, Ruzicska László, Sándor Dávid, Simon Boglárka, Várady Viktória

Rendező: Pesty-Nagy Kati

 

A Metis bemutatkozása képekben

 

metis3

 

1.

metis9

2.

metis1

3.

metis2

4.

metis4

5.

metis5

6.

metis6

7.

metis7

8.

metis8

9.

Fotók: Madách Színház 

Forrás: Madách Színház
 

süti beállítások módosítása