Ismét Magyarországon a Lord of the Dance!

2014-es Európa-turnéja alkalmával a magyar közönség is újra láthatja a világhírű Lord of the Dance tánc-showt. 

 

A szervezők ajánlója:


Michael Flatley profi karrierje az 1980-as években kezdődött. A nemzetközi áttörést a ’94-es Eurovíziós Dalfesztiválon bemutatott, mára már legendásnak számító 7 perc jelentette, amely a két évvel későbbi Lord of the Dance produkciójában teljesedett ki.

 

Az előadás elmúlt 17 évének eredménylajstroma: 10 nap alatt 250 ezer eladott jegy Ausztráliában, 21 egymást követő előadás a londoni Wembley Arénában, több tízmillió eladott cd és dvd, hogy csak néhányat említsünk a megdönthetetlen rekordokat felsorakoztató produkcióról. 400 alkalommal a címszerepet is maga Flatley táncolta 1998 júniusáig, aki egyébként több egyéni kategóriában is bekerült a Guinness Book Of World Records-ba - mint a Legjobban fizetett táncos, a Legmagasabb összegre biztosított lábak (40.000.000$), vagy a Világ Leggyorsabb lába – (35 „tap”, azaz talajhoz érintés másodpercenként).

 

LOTD3

 

A Los Angeles Times által „varázslatos kalandnak” nevezett produkció valójában egy, az ír folklór alapjaira épülő utazás az időben, a Jó és a Gonosz klasszikus meséje. A történet kibontakozása során a Kis Lélek segít a Tánc Urának megvédeni az embereket Don Dorcha, a Sötét Úr ellen, miközben a nézők lehengerlő ízelítőt kapnak az ír és a ritmikus kelta tánc mágiájából. A 600 jelmezt felvonultató előadás sodró iramát sejteti, hogy az 50 táncos átlagéletkora mindössze 22 év. A fiatal tehetségeket Flatley maga válogatja és képzi, míg a pódiumra lépnek.

A társulat előadását eddig szerény becslések szerint is összesen mintegy 120 millió néző látta. Bár a Lord of the Dance nem először jár hazánkban, ám a színpadi látványban és kosztümökben is feljavított show a rajongóknak is tud majd újat mutatni. Az előadásban pedig két magyar táncost is láthatunk, akik már évek óta tagjai a társulatnak.

A 2014-es turné több vidéki várost is érint - Sopron, Szombathely, Debrecen, Szeged -, Budapesten pedig az Arénában élhetik át az ír tánc és muzsika szerelmesei minden idők egyik legnagyobb hatású táncelőadását.

Jegyek kaphatók: www.broadway.hu

 

Lord of the Dance

Magyarországi Turné 2014


Március 4. (kedd), 19:00 – Sopron, MKB Musical Aréna
Március 5. (szerda), 19:00 – Szombathely, Savaria Aréna
Március 7. (péntek), 19:00 – Debrecen, Főnix Csarnok
Március 8. (szombat), 20:00 – Budapest, Papp László Budapest Sportaréna
Március 9. (vasárnap), 19:00 – Szeged, Városi Sportcsarnok

 

süti beállítások módosítása