Nádasi Veronika és Bálint Ádám is bemutatkozott a Ghostban

A londoni West End és a New York-i Broadway után, a tavalyi évadban Magyarországra is megérkezett a Ghost musical. A bemutató óta töretlen sikerrel futó előadásban novemberben Nádasi Veronika és Bálint Ádám is bemutatkozott.

Az Oscar díjas Ghost című film alapján készült musical már az ötvenedik előadás felé közelít a Budapesti Operettszínházban. A mozikból jól ismert szerelmi történet ezúttal a színpadon kelt életre kiváló színészekkel, sokszor ismerősen csengő dallamokkal, valamint a technika segítségével megidézve a szellemvilágot. Már a próbaidőszak is merőben új feladat elé állította a színészeket, hiszen legtöbbjüknek úgy kell játszania, mintha partnerük nem lenne ott a színpadon. Ez igaz a Carl karakterét megformáló Bálint Ádámra is, aki a november 9-i előadáson debütált a pénzéhes, negatív hős szerepében, méghozzá a színész legnagyobb örömére.

ghost bálint ádám
"Már amikor bemutattuk az előadást, arra gondoltam, milyen jó lenne eljátszani ezt a szerepet. Most, hogy belebújhattam Carl bőrébe, tíz centivel a föld fölött járok örömömben.  Ez egy olyan előadás, ami nem "faltól falig" zene, sok benne a próza és rengeteg teret enged a színészi játéknak. Nagyon jó feladat, szerintem az egyik legizgalmasabb karakter a történetben Carl. Szinte végig kettős játékot játszom: a nézővel és a többi szereplővel, azzal is, akit nem látunk. Ez egy nagyon érdekes és egyben iszonyú bonyolult feladat. Egy színésznek viszont pont az az élvezet, ha sokféle színt megmutathat. Carl eredendően nem rossz ember, csak nagyravágyó és gyarló. Tele van álmokkal, de egyszercsak minden kicsúszik a kezéből és ebbe beleőrül. Kimondhatatlanul hálás vagyok azoknak, akik segítettek beállni ebbe az előadásba, Kerényi Miklós Gábor igazgató úrnak, aki rám gondolt és rengeteg tanácsot adott. Jó benne lenni a Ghostban, ennek a csapatnak a tagja lenni" - mondta Bálint Ádám, akivel együtt Nádasi Veronika is bemutatkozott az előadásban.

 

ghost plakat

 

Oda Mae legendás figuráját Whoopy Goldberg vitte sikerre a filmvásznon.  A vérbő, nagyszájú és humoros színes bőrű nő "világát" Nádasi Veronika nagyon is magáénak érzi és Bálint Ádámhoz hasonlóan örül annak, hogy eljátszhatja a musicalben is hatalmas sikert arató karaktert.

"Egy komplett pszichológiai könyvet megérne az a rengeteg érzés, ami ezzel a szereppel kapcsolatban bennem van. Ez a fekete zenei világ és stílus közel áll hozzám, eddig azonban nem játszottam ilyen típusú karaktert, épp ezért féltem is attól, hogy meg tudom-e csinálni. Tudok-e majd jól hozni egy ennyire harsány és vicces figurát. Csodálatos azt érezni, hogy a színpadon minden feloldódott ebből a kételyből!”  - mondta el Nádasi Veronika.

 

ghost nádasi veronika
A Ghost musical-t a Budapesti Operettszínház idei évadában is nagy sikerrel játssza, Nádasi Veronika és Bálint Ádám mellett Dolhai Attila, Kerényi Miklós Máté, Vágó Bernadett, Muri Enikő, Szulák Andrea, Mészáros Árpád Zsolt, Szabó Dávid, Németh Attila, György-Rózsa Sándor, Szabó P. Szilveszter, Brasch Bence, Földes Tamás és Józsa Imre főszereplésével.

 

süti beállítások módosítása