Nemzetközi fesztivál díjazta az Osonó előadását

A XVIII. F.I.T.A. Nemzetközi Színházi Fesztiválnak az olaszországi Viterbo adott otthont szeptember 29. és november 24. között. Az Etoile Európai Színházi Szövetség és a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely közös előadása, a Fazakas Misi által rendezett A bolondok törvénye elnyerte Viterbo Város Nagydíját.

osono

 

Fazakas Misi az olasz színészekkel egy valós történetet dolgozott fel. A Bolondok Törvénye című produkció kiindulási pontja a Franco Basaglia  pszichiáter által kezdeményezett vitatott, 1978-ban elfogadott törvény, amely forradalmasította az olasz pszichiátriát úgy, hogy lépésről lépésre terápiás közösséget varázsolt a kórházakból, hangsúlyozva, hogy nem lehet tárgyként kezelni az embereket. Ennek kapcsán, a mai társadalmi összefüggéseket és a fiatalok helyzetét és jövőképét járja körbe az előadás, amely a „ki vagyok, és hogyan találom meg magam a világ történéseiben?” kérdésre keresi a választ.

 

osono2


Az előadást - amelynek erdélyi turnéjára a jövőben kerül sor - legutóbb október végén láthatta a sepsiszentgyörgyi közönség.

 

süti beállítások módosítása