A Verdi-premier kedvéért felfüggesztették a sztrájkot a római operában

Nem marad el a római operaház szerda esti idénynyitó előadása: a Verdi-premier miatt felfüggesztették sztrájkjukat a fizetésüket követelő operaházi dolgozók.


Az Ernani és a római opera is megmenekült - adta hírül az olasz sajtó, hogy a római közönségnek mégsem kell lemondania Giuseppe Verdi 1844-es operájáról Riccardo Muti karmester vezényletével.

 

roma opera

 

Az operaház dolgozóit képviselő szakszervezetek a november 27-i premierre felfüggesztették a sztrájkot. Hangsúlyozták, hogy "ideiglenes tűzszünetről" van szó, a sztrájk a következő napokban folytatódik.


A munkabeszüntetés azután indult, hogy kiderült, a színház működését biztosító Róma városa és Lazio tartomány nem utalta át az opera dolgozóinak novemberi fizetését és a decemberi bér kifizetése is kétséges a tizenharmadik havi fizetéssel együtt.


Az Ernani előadására mind az ezerötszáz jegy elkelt. Ha a sztrájk engedi, a Verdi-darabot december közepéig még hatszor adják elő. A 16. századi Spanyolországban játszódó darab főszerepeiben Francesco Meli (Ernani) olasz tenor, Tatjana Serjan (Elvira) orosz szoprán és a szintén orosz Ildar Adbrazakov (De Silva) énekel. Az operát az argentin Hugo De Ana rendezi.

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása