Karalyos Gábor: "A címkék feleslegesek"

December 5-től látható a mozikban Orosz Dénes Coming out című filmje. A vígjáték Magyarország első olyan közönségfilmje lesz, amely a meleg témát boncolgatja. A bemutató előtt Karalyos Gábor a filmbeli szerepéről és a társadalmi beidegződésekről mesélt.

A Marie Claire cikkéből: 


"A magyar színészek, főleg a fiatalok nehezen utasíthatnak vissza egy szerepet, annyira kevés itthon a lehetőség. Ez lehet, hogy furán hangzik az én számból, hiszen már játszottam jó néhány filmben. Dénest ismerve, még a forgatókönyv olvasása nélkül is vakon mentem volna utána. Persze kaptam aztán forgatókönyvet is, az pedig abszolút meggyőzött" - számolt be a színész, aki a film történetének kezdetén Csányi Sándor párját alakítja. 

 

Karalyos-Gabor

"Amikor belépett a köztudatba a híre annak, hogy készül ez a film, a meleg közösség egy része erős felháborodását fejezete ki. Ezzel nehezen tudok mit kezdeni. Főleg azért, mert eddig csak egy tesztvetítés volt, szinte senki nem látta a filmet. Mindenki úgy ítélkezik, hogy még nem is nézte meg a végeredményt. Az előzetes nyilvános már, de annak nem feladata, hogy két percben az egész film szellemiségét összesűrítve bemutassa. Ez a film pont az elfogadásról szól. Azt erősíti meg, amiben én is nagyon hiszek, hogy a szeretetnek nincs előjele. A szeretet egyszerűen jó. Az pedig mindegy, hogy ki, kivel, hol és hogyan éli meg, ha mindkét fél beleegyezésével történnek a dolgok" - tette hozzá Karalyos Gábor, aki úgy gondolja, feleslegesek a címkék.

Arról, hogy a Vígszínház előadásában, az Átutazókban, amelyben szintén egy meleg srác bőrébe bújik, hogy fogadják, elmondta: "Néha hallunk zavart nevetgélést. Eleve azért vicces picit a szituáció, mert az előadásban filmszerűen jönnek egymás után a jelenetek, és épp egy parti helyen vagyunk, páros jeleneteket látunk. Egy férj és feleség évődik, aztán vágás, egy idősebb férfi próbál összeszedni egy fiatalabb lányt, aztán jövünk mi. Leginkább azt érzem, hogy féltik a karakteremtől a fiút, érezhető a zavar" - számolt be Karalyos Gábor.

süti beállítások módosítása