10. születésnapját ünnepli a PR-Evolution

Állomás című estjével ünnepli tízéves évfordulóját a PR-Evolution Dance Company december 1-jén a Nemzeti Táncszínházban.

Ajánló az Állomás című est elé - Nemes Zsófia társulatvezető szavaival:

 

"A születésnap létünnep! Kiváló alkalom számvetésre, az emlékezetünkben őrzött múltunk és a várakozásainkban eleven jövőnk megvallására. Egy olyan előadással szeretnénk meglepni így közönségünket (a velünk együtt ünnepelni vágyókat), melyben a minket jellemző alapirányok és mozgáselvek köszönnek leginkább vissza, ars poétikánk legfőbb ismérvei."

 

állomás

Fotó: Kővágó Nagy Imre

 

Az est koncepciója így: összegzés és iránymutatás, az eddig megtett út értékeinek őrzése és a benne adott jövő biztosítása. Három koreográfus, Kulcsár Noémi, Nemes Zsófia és Leo Mujic által készített koreográfiák e tematikára készültek, s reflektálnak valamiképp a társulat jelenére, ünnepi évfordulójára.

Az est programja:

Transzfer

"Miként hatnak egymásra eleven testek, hangolódnak össze, kommunikálnak mozgásban, építik, vagy rombolják egymás lehetőségeit a zene, a tánc terében."

Koreográfus: Kulcsár Noémi
Táncművészek: Szarvas Krisztina, Csere Zoltán

 


állomás2Fotó: Kővágó Nagy Imre

 

 

Tabula rasa

"Kik is vagyunk voltaképp? Életidőnk teljessége születésünktől halálunkig, az a véges viszony, melyben értelmet adunk saját létünknek. Akinek 'jelene' van, annak múltja és jövője is van: éli önnön múltját, behatárolva saját jövőjét, így „történik” a jelen. Ám mi van akkor, ha bomlik az összhang, vesztésre áll a múlt, üressé válik a jövő? Újra kezdhetjük létünket, nyithatunk tiszta lapot…?"

Koreográfus: Nemes Zsófia
Táncművészek: Rózsa Barbara, Fekete Blanka, Nagy Viktória, Spala Korinna, Szarvas Krisztina, Kozmér Alexa, Schell Martin, Pintér Sándor
Zene: Szirtes Edina Mókus

 


állomás3Fotó: Kővágó Nagy Imre

 

 

Mira! / BACH-cseppek

"Miként lát minket egy külföldről jött művész? Milyen benyomásokat, érzeteket kapott rólunk, miközben sétált a főváros utcáin, imádta Budapestet? Igaza lenne? Önmagunk ellenségei vagyunk, mélyen a saját lehetőségeink alatt élünk? Ezekre a kérdésekre reflektál a világhírű koreográfus, Leo Mujic, mégpedig a tőle megszokott lendülettel, dinamikával. Mozgásvilágának gazdagsága és ereje olyan átütő, hogy a nézőknek fel sem tűnik majd, hogy milyen technikai nehézségekkel terhelte, kihívások elé állította a magyar táncosokat."

Koreográfus: Leo Mujic
Táncművészek: Kozmér Alexa, Spala Korinna, Bajári Levente, Ali Tabbouch, Darab Dénes, Pálinkó Kornél
Zene: Bach

Helyszín: Nemzeti Táncszínház
Időpont: 2013. december 1., 19.00

 

süti beállítások módosítása