A legjobb rendezés díját nyerte az Aradi Kamaraszínház a Davila-Interfest-en

A legjobb rendezés díját nyerte az Aradi Kamaraszínház, a Békéscsabai Jókai Színház és a szegedi MASZK Egyesület által közösen színre vitt Tündéri című produkció Romániában a 17. Nemzetközi Davila-Interfest Stúdiószínházi Fesztiválon, amely egyben a IV. Balkáni Színházak Fesztiválja.


Az aradi színház a Tündéri című előadását négy kategóriában jelölték díjra, végül a legjobb rendezésért járó elismerést nyerte a Tapasztó Ernő rendező által színpadra állított produkció.

 

Pitest


A dél-romániai Pitestiben november 22. és 27. között megrendezett fesztiválon a legjobb előadásnak járó díjat a macedón bitolai drámai színház és bábszínház, valamint a bolgár vratai drámai színházkoprodukciójában készült Paszuly című előadás nyerte, amely Elin Rahnev bolgár szerző drámája alapján készült. Az előadást Lubcso Georgievszi rendezte.


A nemzetközi seregszemlére koszovói, szerb, angol macedón, bolgár és román társulatok kaptak meghívást, a Tündéri volt az egyedüli magyar produkció.


A fesztivál zsűrijének elnöke Emil Boroghina román színész és rendező volt, a grémiumnak tagja volt Coca Bloos román színművész, Marinela Tepus, a bukaresti Nottara Színház menedzsere, valamint Dragan Jakovljevic szerb rendező.

 

Színház.hu

süti beállítások módosítása