Törőcsik Mari felhívása a Soltis Lajos Színház megsegítésére

Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze, kétszeres Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Érdemes- és Kiváló művész az alábbi felhívást tette közzé a celldömölki Soltis Lajos Színház megsegítésére.


Törőcsik Mari felhívása:

Kedves Kollégák!

Több, mint 30 éve működik egy színház Celldömölkön. Engem meghat, hogy egy ilyen kisvárosban ilyen régóta ragaszkodik a város a színházához. Most bajban van a Kamaraszínházuk a leromlott külső állapota miatt.

 

Minden magyar színháznak elküldöm ezt a pársoros levelet és arra kérek minden színészt, hogy támogassuk a Celldömölki Kamaraszínház rendbehozatalát. Hál Istennek elég sokan vagyunk színészek és a legkisebb összeg is sokat segít nekik.

Arra kérem a színházakat, hogy az összegyűlt pénzt az alábbi számlaszámra utalják át:
Soltis Lajos Színház 11747037-20012632-00000000

 

Mindenkinek előre is köszönöm a segítségét:

Törőcsik Mari

Budapest, 2013. november 19.

 

Torocsik Mari

Fotó: femina.hu


A Békéscsabai Jókai Színház társulata elsők között reagált a művésznő levelére. Fekete Péter, a színház igazgatója az alábbi válaszlevelet küldte:

Tisztelt Művésznő!

Segítségkérő felhívását, melyben a Celldömölki Kamaraszínház rendbehozatala ügyében kéri a magyar színházi társadalom segítségét, a Békéscsabai Jókai Színház társulata – és valamennyi közalkalmazott dolgozója – rendkívül komolyan vette. Ha a nemzet színésze, színházi világunk megbecsült nagyasszonya személyesen fordul felhívással a kollégákhoz, annak súlya van, azt komolyan kell venni.

Ennek a gondolatnak a jegyében színházunk valamennyi dolgozója úgy döntött, hogy jövedelméből személyenként 1.000–1.000 (adózott) Forint felajánlással kíván csatlakozni a Művésznő felhívásához. Az 1.000 Forint természetesen jelképes, ahogy az is szimbolikus jelentőségű, hogy a díszítő munkástól a Jászai-díjas színészig, a kellékestől a szervezőig, mindenki egyhangúan csatlakozott az akcióhoz.

Köszönjük odafigyelését, a Celldömölki Színház iránti elkötelezett, lelkes és lelkesítő felhívását! A Jókai Színház delegációja részt vesz a december 7-ei, Celldömölkön megrendezésre kerülő színházmentő gálán, miután az összegyűlt összeget a Soltis Lajos Színház egyszámlájára befizeti.

Kézcsókkal:

Fekete Péter
igazgató

 

Békéscsaba, 2013. november 29.

 

soltis kamaraszinhaz

Soltis Lajos Színház (fotó: celldomolk.hu)


Nagy Gábor, a Soltis Lajos színház vezetője a következőkben köszönte meg a Jókai Színház társulatának felajánlását:

Tisztelt Igazgató úr!
Kedves Péter!

Ezúton is fogadd hálás köszönetem a segítségért!
Ahogy a drága Mari mondta, amikor kérte a véleményem az ötletéről: sok kicsi sokra megy. Azt is gondolom, hogy ezer forint már pénz, egy egész színházi kollektívától pedig – így, egyemberként – csodálatos!
Engedd meg nekem, hogy gratuláljak azért, hogy ilyen kiváló Munkatársaid vannak!
Társaim nevében is nagyon köszönöm a támogatást!
Köszönöm azt is, hogy eljöttök, itt lesztek velünk, itt lesztek nálunk, hogy fellépésetekkel is segítsetek bennünket!
Utóbbi technikai részleteivel kapcsolatban Nagy Zsuzsi kolléganőm keresi meg a színházat.

Életedhez, Munkádhoz – ahogy mindegyik Kollégádéhoz is – minden jót kívánva, a segítséget ismételten megköszönve, maradtam tisztelettel Társaim nevében is:

Nagy Gábor
egyesületi elnök
a Soltis Lajos színház vezetője

 

Forrás: Békéscsabai Jókai Színház

 

süti beállítások módosítása