Újra műsoron az Én, József Attila - Czeizel Endre és Csonka András a Madách TV-ben

Az évadban először december 5-én, csütörtökön tér vissza a Madách Színház színpadára az Én, József Attila című musical. Ennek apropóján olyan ismert személyiségekket szólaltatott meg a Madách Tv, akiknek a szívéhez közel áll a költő és a róla szóló musical is. Elsőként Czeizel Endre és Csonka András mesélt a Madách TV-nek.

  enjasz
A musicalről

Az Én, József Attila című darab a Madách Musical Pályázaton mutatkozott be és keltette fel a zsűri érdeklődését. A végeredmény az lett, hogy a Vizy Márton zenéjével és Tóth Dávid Ágoston szövegével fémjelzett musicalt Szirtes Tamás és Szente Vajk színpadra állította. A bemutató 2012. február 10 -én volt, azóta pedig nagy sikerrel játssza a Madách Színház. Az Én, József Attila főbb szerepeiben Nagy Sándor, Posta Victor, Vágó Márta, Balla Eszter, Muri Enikő, Wégner Judit, Gallusz Nikolett, Krassy Renáta és Polyák Lilla láthatóak.

 

Czeizel Endre orvos-genetikus mesélt Szente Vajknak József attilláról és a musicalről:

 

 

Csonka András, aki a Madách Színház több produkciójában is szerepel, szintén József Attila rajongó:

 

 

A színház ajánlója

 

Akadnak olyan különös pillanatok az emberiség történetében, amikor zseni születik. 1905. április 11. ilyen pillanat volt, ezen a napon született József Attila a költő, a géniusz. Méltatlanul rövid élete korántsem jelenti, hogy életműve befejezetlen maradt volna. Harminckét évét olyan teljességgel élte, mintha tudta volna, hogy neki csupán ennyi adatott.
Nekünk, szerencséseknek ezúttal sokkal több jut Attilából, mert új musicalünk az egyik legnagyobb magyar költő életének sorsdöntő fordulatait eleveníti fel és varázsolja színpadra. Felidézzük Attila életének első és utolsó szerelmét - Vágó Mártával és Kozmutza Flórával. Megelevenedik a 20-as és 30-as évek budapesti irodalmi élete, a barátság Illyés Gyulával és tanúi lehetünk a nagyszerű József Attila versek születésének.

 

Forrás: Madách Színház

 

süti beállítások módosítása