Vasárnapi Szalon - Fordító-dramaturg és pszichológus a Radnóti vendége

Ismét Vasárnapi Szalont tart a Radnóti Színház. Ez alkalommal fordító-dramaturg és pszichológus lesz a vendég.

holt
A találkozók az évad bemutatóihoz kapcsolódva kerülnek megrendezésre. Az új előadások megszületésének folyamatát, alkotóelemeit, értelmezési lehetőségeit vizsgálják különböző módokon, más-más szemszögből. A beszélgetésekben és a vitákban az előadás alkotói és meghívott vendégek is részt vesznek.

A következő időpont: December 8. 11 óra 

Téma a Holt lelkek című előadás

Meghívott vendégek: Morcsányi Géza fordító-dramaturg, Bálint András színművész és Dr. László János pszichológus.

A program ingyenes, de regisztráció szükséges:radnotiszalon@radnotiszinhaz.hu vagy 342-0188

 

 

 

Résztvevők véleményei a Szalonról:

"Színházi estéhez fogható élmény volt! Ahogy az Athéni Timonban színpaddá, úgy vált a jól ismert előcsarnok meghitt, baráti nappalivá, ahol két kedves házigazdával építgetünk hidat két világ – a néző és az alkotó világa – közé. Ahol próbáljuk a másik világ nyelv- és észjárását megérteni, a másik világ magától értetődőit magunk megérteni. Hálásak vagyunk: sehol máshol nem kapunk ilyen interaktív segítséget a darab világának megközelítéséhez – és a magunk megközelítéséhez. "

"Lelkesítő este volt. Vártak minket. :-) Olyan érzésem volt, mintha ünnepi bulira érkeztünk volna. A két beszélgetésvezető kedvesen és profin vezettek az asszociációkon és érzelmeken át. Nagyon jó volt ÍGY beszélgetni színházról, életről, megismerni a másik ember értelmezéseit, értékeit."

"Íróval, rendezővel, színésszel való közvetlen találkozás élménye. Kis kulisszatitkokba való betekintést. Jó volt látni és érzékelni, hogy ők is ugyan olyan földön járó emberek, mint mi."

 

holt2
"Még nem tapasztaltam ilyen típusú nyitást egy színházban sem a közönség felé. Nagyon örültem, hogy személyesen is megismerhettem az alkotókat és a darab létrejöttének körülményeit, az író és rendező elképzeléseit."

"Jó hangulatban, kiváló beszélgetőpartnerekkel, csodálatos, kreatív alkotókkal eltöltött vasárnap délelőtt volt. Nagyszerű élmény, hogy testközelből ismerhettem meg a darab készítőit, szereplőit, az alkotó folyamat részleteit. Igazán közvetlenek voltak mindannyian, és látszott, hogy nem csak „mi" befogadók vagyunk nyitottak, hanem ők maguk is irántunk. Az iránt, ahogyan mi látjuk a darabot, a játékot, az egész előadást. Ezúton is köszönöm a lehetőséget!"

süti beállítások módosítása