Német vendégtrénerrel készült a Szegedi Kortárs Balett

Földtechnikára és a mozgásdinamika változatosságára épülő tréninget, valamint workshopot tartott két héten át Michael Langeneckert, Németország, Ausztria és Svájc színházainak elismert táncművésze a Szegedi Kortárs Balett számára.

 

A Szegedi Kortárs Balett beszámolója:

 

A művész visszatérő vendég Szegeden, jól érzi magát a városban, ehhez a színház társulata is nagyban hozzájárul. A közös munka gyümölcseként Breathless (Élettelen) címmel egy rövid, napjaink egyre élesedő társadalmi problémáira összpontosító darab született, ennek üzenete szerint a digitális technológia behálózza a valós világot, mindenhol zaj és műszerek vesznek körül bennünket, az emberek helyett gépek dolgoznak, és gyakorlatilag lassan kihal a személyes kommunikáció.

 

bri

Fotó: Dusha Béla


Michael Langeneckert úgy véli, az együttest kifejezetten homogén, erős személyiségekből áll, egyedisége vitathatatlan a nemzetközi táncélet sokféleségében, egyértelműen magas nívót képvisel. Nagyon élvezte az együttműködést, a szegedi táncosokat rendkívül tehetségesnek és technikásnak tartja. Az új mozdulatok elsajátítása nem okozott számukra különösebb nehézséget, hiszen egyébként is nap, mint nap keményen gyakorolnak. Mindez a sikereikben is megmutatkozik, a csapat mozgáskultúrája Juronics Tamás munkáját dicséri - nyilatkozta a vendégművész.


A Breathless a társulat Kossuth-díjas művészeti vezetőjének is elnyerte tetszését. Juronics Tamás elárulta: hasonló közös balett-termi projektekből többet is tervez táncművészeivel az évad folyamán és a végeredményként született rövid műveket végül a publikumnak is bemutatják. Az együttes vezető koreográfusa jelenleg a Liszt Ferenc Zeneakadémia Solti-termének megnyitó előadásán dolgozik, Mozart Varázsfuvoláját Marton Éva művészeti vezetésével, Almási-Tóth András rendezésében december 8-án mutatják be. A produkcióban a Magyar Táncművészeti Főiskola növendékei is részt vesznek, az ő mozgásukat koreografálja Juronics Tamás.

 

 

süti beállítások módosítása