Film készülhet a Macskákból

Andrew Lloyd Webber szeretné filmvásznon is látni minden idők második legtöbb ideig futott Broadway-musicaljét. Az Universal Pictures pedig felbuzdulva A nyomorultak sikerén, újra érdeklődik a zenés darab után.

 

"A Universal végre kiengedi a Macskákat abból a zsákból, ahová évekkel ezelőtt zárta be őket, amikor a jogokat megvásárolták. Most újra beszélhetünk a filmről" – nyilatkozta Andrew Lloyd Webber a The Guardian-nek. Hozzátette, soha nem gondolta volna, hogy a Macskák ilyen sikeres lesz. Ugyanis Macskák az 1981-es bemutatót követően a West Enden 21 évig szerepelt repertoáron és 8949 előadás után vették le a műsorról. Színpadi változatát 2000-ben DVD-n is kiadták.

 

A zeneszerző azt is elárulta, hogy A nyomorultak filmes adaptációját ugyan nem látta, de mégis fantasztikusnak tartja, hiszen azóta mindenki musical lázban ég, újra fókuszba került a műfaj.

 

cats-2

 

Itthon, a Madách Színházban 1983. március 25-én mutatták be Andrew Lloyd Webber Macskák című musicaljét. Akkor senki sem álmodott arról, hogy harminc év múlva még mindig a közönség kedvence lesz a darab. Idén márciusban azonban mégis 30 év macskái találkoztak a Madách színpadán, így színháztörténelmet írt a teátrum. Magyarországon eddig több, mint 1.5 millió néző látta az előadást.

 
Forrás: The Guardian, Színház.hu
 

süti beállítások módosítása