Ünnepi készülődés a Kabóca Bábszínházzal

Karácsonyig minden pénteken az adventi vásárban várja játékra a gyerekeket a veszprémi Kabóca Bábszínház, karácsony előtt hagyományosan együtt ünnepelnek a közönséggel, a téli szünetben pedig két előadásra várják a családokat.


Az adventi vásárra két új játékkal készült a bábszínház: az adventi házzal, amelynek 24 ablakában kabócás bábok és adventi képek láthatók, valamint A Hóember házával. Az utóbbi olyan, mint egy nagy, piros tetejű, fehér jégszekrény, amelyben meg lehet lesni a Hóember mindennapjait: láthatjuk, ahogy jégkockákon alszik, hógolyót eszik, jeget iszik, ahogy hőmérőn méri a hideget, találgathatunk, hogy ő vajon kinek készít ajándékot karácsonyra, s akár levelet is írhatunk hozzá - mondta az MTI-nek Székely Andrea igazgató csütörtökön.

 

kaboca

 

Hozzátette: a két házzal és más kabócás játékokkal minden pénteken délután várják a családokat, míg december 15-én a volt Hemo épületénél, a Kabóca játszóhelyén lakótelepi karácsonyt rendeznek a városi művelődési házzal közösen.


December 22-én, a hagyományokhoz híven a Kabóca együtt ünnepel a családokkal: délelőtt kézműves foglalkozásokkal és interaktív játékokkal várja a gyerekeket és hozzátartozóikat, majd vendége, az Aranyszamár Bábszínház mutatja be Régi karácsony című darabját.


A téli szünetben, december 27-én a Volt egyszer egy..., december 29-én pedig az Autósmese, avagy Toda, Berci és a Csodamerci című mesét játssza a bábszínház.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása