Felolvasószínházat tart a PROTON az Illatos úton

December 8-án, vasárnap az Örökbefogadó nap keretén belül egy különleges vállalkozásra készül a Mundruczó Kornél és Büki Dóra vezette Proton Színház.

„- Hogy sikerült idecsalogatnia egy ilyen ideges kutyát?

- Kedvességgel. Az egyedüli módszer, amely megengedhető egy élőlénnyel való bánásmódban. Terrorral semmit sem lehet elérni egy élőlénynél, bármilyen fokán álljon is az a fejlődésnek.” (Mihail Bulgakov: Kutyaszív - részlet)

 

Illatos ut Orsi Gergo


Mihail Bulgakov Kutyaszív című kisregényéból Kiss Diána Magdolna, Nagy Zsolt és Székely B. Miklós olvasnak fel részleteket. 

A kutyák örökbefogadását népszerűsítő Örökbefogadó Nap az elmúlt években már hagyománnyá vált az Illatos úton.
A kutyamenhely és Proton Színház kapcsolata a Szégyen című előadás próbafolyamata alatt kezdődött, majd a tavalyi, hasonló rendezvény során vált még szorosabbá.
 
Szegyenplakat januar
„Az Illatos úti ebteleppel való együttműködés különösen fontos számunkra, hiszen mindketten ugyanarról a helyzetről beszélünk, csak éppen más eszközökkel. Tulajdonképpen mindegy, hogy az ember Dél-Afrikában hagyja a kutyáját vagy az Illatos úton, a probléma ugyan az. És minél többen minél többféle eszközzel beszélünk egy problémáról, annál közelebb kerülünk a megoldáshoz” – mondja Büki Dóra, ügyvezető.
 
Illatos ut

A felolvasás ingyenes, de 9. kerületbe kilátogatók a felolvasó előtt és után már egyben jegyet is válthatnak a színház J.M. Coetzee: Szégyen című előadásának januári időpontjaira a Trafóba.

2013. december 8. vasárnap 11.00 PROTON felolvasószínház az Illatos úti (1097 Budapest, Illatos út 23/A) ÖRÖKBEADÓ NAP keretében

Bővebb infó:

www.facebook.com/protontheatre
 
 

süti beállítások módosítása