Voks Nádasdy Ádámmal és Veiszer Alindával

A december 7-i Voks után beszélgetést szervez a Tünet Együttes Nádasdy Ádámmal és Szabó Rékával, az előadás rendezőjével, a moderátor Veiszer Alinda. A darab új helyszínen, a Jurányi Inkubátorházban mutatkozik be, új szereplőként pedig Nagy Csillával találkozhat a közönség.

meszaros csaba 1
 A 2012-es év legjobb táncelőadásában, a Tünet Együttes Lábán Rudolf-díjas Voks című produkciójában a nézők alakítják az előadást, választják ki, mit szeretnének látni-hallani. Táncot vagy a második világháborút megelőző híreket, kis lépéseket, amelyek nagy tragédiához vezettek. Csak egy gombnyomás, és a távirányító mindenkinél ott van.


"Vajon a történelem olyan, mint a természet: kiszámíthatatlan és kontrollálhatatlan, vagy az egyénnek is befolyása van a nagy folyamatokra? Kibújhatunk-e a személyes felelősségvállalás alól? Most lemenjek a játszótérre a gyerekkel, vagy olvassam el a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát? Kábé ezt a döntési szituációt stilizáljuk a Voksban – egy színházi estétek van megtapasztalni, milyen egy közösségi távirányítót kézbe kapni. A többség akarata érvényesül. A Voks igazi főszereplője, írója és rendezője maga a néző, minden egyes néző, és ahány néző, annyi szavazógomb. A döntések sora nem ott ér véget, amikor beülünk egy előadásra a színházba – mindenkinek minden pillanatban van választása, és ez estéről estére más és más előadást eredményez" - fogalmaz a rendező, Szabó Réka.

 

biro marton 3
Az előadás zenéjét Márkos Albert szerezte, emellett elhangzik benne az idén 80 éves, világhírű Krzysztof Penderecki Gyászzene Hirosima áldozatainak emlékére című műve is.

süti beállítások módosítása