Grisnik Petra és Váncsa Gábor az idei Nagymama-díjasok Kaposváron

Az idei Nagymama-díjat Grisnik Petra és Váncsa Gábor színművészek vehették át szombat este a kaposvári Csiky Gergely Színházban.

Az elismerést 2011-ben alapította Molnár Piroska, a Csiky Gergely Színház korábbi Kossuth-díjas művésze, a nemzet színésze, aki pénteken megkapta a Prima Primissima Díjat is.


A Nagymama-díjat minden évadban a színház névadója, Csiky Gergely (1842 -1891) születésnapjához kötődő ünnepségen adják át egy fiatal színésznek és egy színésznőnek támogatásként, munkájuk elismeréseként.

 

nagymama díj

Váncsa Gábor, Rátóti Zoltán és Grisnik Petra


Molnár Piroska 1971 és 1978, majd 1984 és 2002 között játszott a kaposvári színházban, ahová azóta több vendégszerepre is visszatért, és ahol 2012-ben örökös taggá választották. A Nagymama-díjat a Nagymama című Csiky Gergely-darab címszerepéért kapott gázsijából alapította. A kétmillió forinttal létrehozott alapítvány örökbetét kamatából részesülnek évente a kitüntetett helyi fiatal színészek.


Nagymama-díjjal első alkalommal Czene Zsófia és Takács Géza, tavaly a betegségéből felépült Tóth Nóra és Fándly Csaba színészi teljesítményét jutalmazták.


A díjról egy négytagú kuratórium dönt: az alapító Molnár Piroska, Rátóti Zoltán, a színház igazgatója, Kéki Zoltán, Kaposvár címzetes főjegyzője és Győri László vállalkozó-mecénás.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása