Újra műsoron Schwajda Himnusza Szatmárnémetiben

December 12-én, 18 órától ismét műsorára tűzi Schwajda György: Himnusz című darabja alapján készült stúdióelőadását a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata.

 

DSC 0927

 

Ismét műsorára tűzi 2013. december 12-én, 18 órától a Schwajda György Himnusz című darabja alapján készült nagysikerű stúdióelőadását a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata. A produkció alapszövegéül szolgáló dráma a kortárs szerző legtöbbet játszott, legnépszerűbb darabja. Az előadás az Ács Alajos Játékszínben tekinthető meg mindazok számára, akik 12 lejes belépőjegyet váltanak. Azon kedves, stúdióbérlettel rendelkező nézők, akik eddig még nem használták ki a belépőjük kínálta lehetőséget, most megtekinthetik az előadást.

A társulat alapításának hatvan éves évfordulójára szervezett ünnepi rendezvénysorozat keretében, 2013. október 5-én, pénteken 17 órától bemutatott produkciót Csiki Zsolt vitte színre, szereplői pedig Gaál Gyula és Gál Ágnes.

 

DSC 0921

A Himnusz (vissza)fejlődéstörténet, amely egy végletekig lecsúszott család életén keresztül kínál alternatívát a hétköznapok túlélésére, lehetséges megoldásokat a személyközi konfliktusok kezelésére, vagy elviselhetővé tételére. A házaspár élete keservesen groteszk, de mégis működő rendszer szerint zajlik, amelyben mindennek értelme van: a szemét pénzre váltható, a pénz fél deci alkoholra, az alkohol örömre vagy tombolásra: megtisztulásra, de legalábbis feszültség-levezetésre. Nyomorúságos, de szeretettel teli életük akkor vesz hirtelen fordulatot, amikor a társadalmi szolidaritás, a maga kegyetlen szenvtelenségével, érzéketlen jóakarásával „segítségükre siet”. Ők ketten pedig megkísérlik a lehetetlent: megőrizni az emberi méltóságot, emelt fővel felállni az utolsó utáni pillanatban is. A Himnusz hősei antihősök, akik folyamatosan haladnak a szakadék felé, és egy idő után már észre sem veszik, hogy csak összekapaszkodva, egymást kiegyensúlyozva kerülhetik el a zuhanást.

A Himnusz díszleteit a rendező, Csiki Zsolt tervezte, a jelmezek Szabó Anna munkáját dicsérik, az előadás ügyelője és súgója Dobos Kata.

 

DSC 0730
A színház Horea úti jegypénztárában hétköznap 10 és 17 óra között, vagy előadások előtt egy órával válthatók jegyek. Bővebb információkért a 0261-712106-os telefonszámon, illetve a szervezes@harag.eu e-mail címen lehet érdeklődni. 

 

Forrás, fotók: Harag György Társulat

 

süti beállítások módosítása