Adáshiba - Veszprémi vendégjáték a Nemzetiben

Az Adáshiba című komédiával érkezik vendégjátékra a veszprémi Petőfi Színház csütörtökön a budapesti Nemzeti Színházba.


Szakonyi Károly művét Tordy Géza állította színpadra az elmúlt évadban a veszprémi színházban, a főbb szerepekben Eperjes Károly, Esztergályos Cecília, Oberfrank Pál, Reviczky Gábor, Trokán Anna, Chajnóczki Balázs és Darabont Mikold látható. A veszprémi teátrum rövid időn belül másodszor szerepelhet a Nemzeti Színházban - olvasható a teátrum közleményében.


adashiba - veszpremFotó: petofiszinhaz.hu


Mint írják, Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház direktora fontosnak tartja, hogy a vidéki színházak is bemutatkozhassanak náluk, ennek a programnak részeként a veszprémi társulat a múlt hónapban az Agónia című drámát adta elő a Gobbi Hilda stúdiószínpadon, ezúttal pedig az Adáshibát játszhatják a nagyszínpadon.

A veszprémi előadás vendégszerepelt már Békéscsabán, Tihanyban és idén ősszel a budapesti Thália Színházban a Vidéki Színházak Fesztiválján, ahol a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) díját nyerte el. Ezen kívül a fővárosban a Marczibányi Téri Művelődési Központban és a Klebelsberg Kultúrkúriában is láthatta már a produkciót a közönség.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása