Advent a Deák téren - Ma este a Kolibrisek dalolnak

Advent első hétvégéjén nyitott meg a Deák tér melletti Városháza parkban az Advent Budapesten elnevezésű új kulturális Téli Fesztivál , amely december 24-éig várja az érdeklődőket.

A családi rendezvény a karácsonyi vásár mellett újdonságként minden nap kulturális programokat is kínál a fűtött Sátor Színházban, a Szabad Tér Színház szervezésében.

A Sátor Színházban ünnepi köszöntőikkel bemutatkoznak a fővárosi fenntartású színházak, köztük a Kolibri Színház. December 13-án, pénteken 19 órától a színház művészei dalokat adnak elő a Macska voltam Londonban című darabból, majd Bodnár Zoltántól részleteket láthatnak A boldog herceg című előadásból, amelyet legközelebb december 24-én tűznek műsorra.

 

macska
Az utolsó adventi hétvégén, december 20-án, pénteken 18 órától a Locspocs, a kis tengeri szörny című előadás dalait viszik el a színházi sátorba. Illetve elhangzik néhány dallam készülő ősbemutatójukból, a Doktor Proktor, avagy támadnak a Holdkaméleonok című darabból is, amelyhez a norvég Jo Nesbo világsikerű gyerekkönyve szolgál alapul. Az est után Betlehemes játékkal várja a nézőket Sallai Virág, Gazdag László, Szívós Károly, Sóvári Csaba, és Bartha Tóni.

A Sátor Színházban minden fellépés alkalmával meglepetések is várják a látogatókat: a színházak által felajánlott karácsonyi ajándékokat – jegyeket, bérleteket, utalványokat – sorsolják ki a helyszínen. Az Advent Budapesten színházi jegyárusító pavilonjában belépő váltható a fővárosi színházak – köztük a Kultúrát ajándékba! szlogennel a Nemzeti Színház, a MÜPA, a Vidéki Színházak Egyesülete, a Ludwig Múzeum és a Műcsarnok – ünnepi műsoraira is.

 

Forrás: Kolibri Színház
 

süti beállítások módosítása