Latinovits-napot tart a budaörsi színház

A Budaörsi Latinovits Színház december 14-én, szombat 16 órától első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendez Latinovits-napot.

Budaorsi megnyito 105

 

A Latinovits Színház meghívója:

 

„Szabadjon most már kimondani, túl az érettségin: én Newton alaptörvényénél megálltam. Az energia nem vész el, csak átalakul. No persze, logikus, egyszerű: rakom a habarcsba a téglát: energia + anyag = fal. Itt a bökkenő. Rakjuk halottainkat a földbe… és… hova száll az energia? Szeretteink energiája, poétáink csóvás ereje hová röpül? Ami volt, hiszen volt, bennem is volt, tanúim bizonyos színigazgatók s egyebek. A majdan volt, maradék energia hova kerül? Melyik központ oszt majd szét? És van ilyen központ? Hova szór, hova oszt majd – és főleg kinek? Illetve kiknek? (…)
Halottaink energiája nem vész el, csak átalakul. A test, az anyaga földbe kerül, az anyagba; a lélek, a szellem elröpül, de itt marad a föld felett libegve-kísértve, tanítva-élve…”
/Latinovits Zoltán/

Mindaz, amit Latinovits Zoltán elindított és lendületesen képviselt a művészetével és a gondolkodásával, szerves része kell, hogy legyen a magyar színházi kultúrának. Ezt a szellemiséget kötelességünk ébren tartani a színészkirály nevét felvett színházunkban – mondta el az évad elején kinevezett igazgató, Frigyesi András.

 

Budaorsi megnyito 012

 

Program:


December 14. szombat


16.00 filmrészletekkel illusztrált pódiumbeszélgetés
18.30 Skorpió koncert

A szellemidéző beszélgetés résztvevői:
Frenreisz Károly zenész, Latinovits Zoltán testvére
Tolcsvay Béla zenész
Kelecsényi László filmtörténész
Dr. Stirling János professzor

Moderátor: Frigyesi András rendező, a Budaörsi Latinovits Színház igazgatója

Sor kerül Melocco Miklós Latinovits mellszobrának felavatására is.

A Skorpió együttes tagjai:
Frenreisz Károly, Szűcs Antal Gábor, Pálvölgyi Géza, Németh Gábor

 

süti beállítások módosítása