Bérletet hirdet a Figura Stúdió Színház

A Figura Stúdió Színház bérletet hirdet a 2013/2014-es évadra. Az idei bérletkínálat négy produkciót tartalmaz: a Figura Stúdió Színház, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház valamint a budapesti Pintér Béla és Társulata előadásai lesznek láthatóak.

 

A Ferenczy István-felnőttbérlet ára 40 lej, (nyugdíjasoknak 25 lej), a Salamon Ernő-diákbérlet ára 25 lej, Páll Vilmos-pedagógusbérletet 30 lejért válthatnak pedagógusok és közművelődésben dolgozók. A vidéki nézők számára kedvezményes bérletet kínál a Figura, 30 lejért. Azon nézők, akik idén is támogatni szeretnék a Figurát, 300 lejért válthatnak Mecénás bérletet, mely az évad valamennyi előadására érvényes.


Bérletek válthatók a Figura jegyirodájában munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között. Tel.: 0752-227-011; e-mail: org@figura.ro

 

Bérlethirdető plakát
Az előadásokról:

CARLO GOLDONI: MIRANDOLINA
- komédia -

Dézsi Szilárd rendezésében Carlo Goldoni Mirandolina című komédiáját a Szent Miklós Napok keretében mutatta be a Figura, a bérletes nézők december 21-én, szombat este 19.00 órától tekinthetik meg az előadást. Ez alkalomból a Ferenczy István-felnőttbérlet lesz érvényes, a diákbérletes előadásra januárban kerül sor. Goldoni darabjának története egy firenzei fogadóban játszódik, ahol megszállott versengés folyik a fogadóskisasszony kegyeiért. Mirandolina árván maradt lány, egyedül irányítja a fogadót, ám a talpon maradáshoz szükséges a már-már túlzott női fortély is. Finom modorának, nemes viselkedésének és szépségének velejárója, hogy a helységben vendégeskedő férfiak egytől egyig bűvkörébe kerülnek.


Egy napon megérkezik a lovag, aki látszólag a világ egyetlen nőjéről sem óhajt tudomást venni. Azonban Mirandolina fondorlatossága fokozatosan kibillenti az új vendéget nőgyűlölő szerepéből. Hősködés, indulat, hiúság és féltékenység borzolja a kedélyeket a fogadóban, ám a kisasszony csak azzal nem számol, hogy e szeszélyes és tüzes játszmában ő is megégetheti magát.

 

mirandolina

Mirandolina (fotó: szekelyhon.ro)


SHAKESPEARE: SZENTIVÁNÉJI ÁLOM
- élőzenés komédia -

Az évad második bérletes előadását, Shakespeare Szentivánéji álom című komédiáját Balogh Attila jegyzi rendezőként. A gyergyói bérletes közönség tavaly Carlo Goldoni Bugrisok című darabját láthatta az ő rendezésében. A fiatal rendező első kőszínházi előadását (a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban színre vitt Trakhiszi nőket) 2012-ben UNITER debütdíjra jelölték. A Szentivánéji álom próbái december 10-én kezdődtek el, a bemutatóra január végén kerül sor. A darab a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem és a Figura Stúdió Színház együttműködése keretében jön létre.

MOLIÈRE: A FÖSVÉNY
- komédia -

A Figura idei évadának harmadik bérletes produkciója a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház egy előadása. Molière komédiáját Csurulya Csongor rendezésében lehet majd megtekinteni, a főszerepet Barabás Árpád, a Figura egykori színésze és a közkedvelt Murlin Murlo című előadás rendezője játssza.


A darab egy fösvénynek kikiáltott ember meghasonulása és története, olyan körülmények között, ahol a pénz fontos, de nem a legfontosabb, hiszen a szerelem nem ismer akadályokat, és eszközöket. Gyermeki engedetlenség-e az, ami az egyén boldogulásának eszköze a szerelem útján, és a szerelem feljogosíthat-e a gyermeki engedetlenségre? Generációs vita, amelyben a régi és új erkölcsök vívnak meg egymással. Az előadás képi világa inkább a korhűség fele mutat, amely egy már-már puritán környezettel társulva a problémára fókuszál, egy olyan nyelvezettel, amely betartja ugyan a szerepek közötti viszonyrendszert, mégis maibb, érthetőbb, mondhatóbb. A szereplők szövegei az ésszerűség és érthetőség határáig húzódnak, így nagyobb súlyt kap a színészi játék.

 

fosveny

A fösvény (fotó: szinhaz.ro)


DARVAS BENEDEK-PINTÉR BÉLA: PARASZTOPERA
- élőzenés komédia -

Az idei bérletkínálat utolsó előadását, a Parasztoperát, Pintér Béla és Társulata hozza a Figurához. Pintér Béla egyedülállóan sokoldalú színházi alkotó, aki társulatával a klasszikus drámai hagyományra épülő, eredeti, kortárs, a mai magyar társadalmat érintő, egyszerre megrázó és szórakoztató színpadi műveket hoz létre. Sikereiknek köszönhetően a társulatot ma az egyik legjelentősebb színházi alkotóműhelyként tartják számon Magyarországon és külföldön is.


Pintér Béla rendezésében és Darvas Benedek zenéjével a Parasztopera egy balladisztikus történetet dolgoz fel opera formában: néhány boldogtalan sorsú ember történetét benne szenvedéllyel, humorral, (meg némi vérfertőzéssel és egy gyilkossággal is). Zenéjének alapja az erdélyi magyar népdalok, a barokk és a rock bizarr, mégis homogén elegye.

 

Forrás: Figura Stúdió Színház

 

 

süti beállítások módosítása