Színészek, sportolók és énekesek kampányolnak a bántalmazás ellen

A bántalmazás ellen szót emelő matricák felragasztásával folytatódik az Eszter Alapítvány novemberben indult erőszakellenes kampánya, amelyhez több magyar színész, sportoló és énekes is csatlakozott.

A matricákon a "Tartsd kívül az erőszakot!" és "Ide csak az lépjen be, aki nővel nem erőszakoskodik, gyereket nem bánt, és más hasonló ocsmányságot sem művel!" feliratok olvashatók, ezeket Szivós Márton válogatott vízilabdázó, Virág György, az Erőszakos Szexuális Támadást Elszenvedettek Rehabilitációja (ESZTER) Ambulancia vezetője, valamint több önkéntes ragasztotta ki a szervezet kampányának újabb elemeként belvárosi üzletek üvegajtajára. A figyelemfelhívás mellett a program célja, hogy minél több üzlet csatlakozzon az akcióhoz és ragassza ki az erőszakellenességre felszólító matricákat - közölte a szervezet.

 

kampany

 

A nemi erőszak áldozataival, bántalmazott nőkkel és gyermekekkel foglalkozó szervezet novemberben kampányt indított az erőszak ellen, amelyben figyelemfelkeltő kis filmekkel és egy hosszabb, az erőszak természetét is elmagyarázó filmmel emeltek szót a bántalmazás ellen.

 

Az átfogó kampány első kisfilmjében iskolás gyerekek szándékosan durva szavakat használva beszélik meg egymással otthon elszenvedett bántalmazásaikat, a hosszabb dokumentumfilmben pedig neves magyar színészek vallanak saját erőszakos élményeikről, illetve általában a bántalmazásról.

 

 

Cserhalmi György, Xantus Barbara, Zsédenyi Adrienn és Szivós Márton vízilabdázó mellett olyan neves nemzetközi szakemberek is megszólalnak a filmben, mint Feldmár András pszichológus.

 

A szervezet több mint 20 éve nyújt ingyenes pszichoterápiás és jogi szolgáltatást azoknak, akiket megerőszakoltak.

 

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása