Vlad Mugur-díjat kapott Andrei Şerban

December 14-én, szombaton este 8 órától a Kolozsvári Állami Magyar Színház stúdiótermében Tompa Gábor átadja Andrei Şerban rendezőnek a Vlad Mugur-díjat. A díj átadását követően a világhírű rendezőt életpályájáról faggatják a közönség bevonásával.

Premiatii Vlad Mugur II PosterA3 print
 

Andrei Şerban 2007-ben a Ványa bácsit, 2010-ben a Suttogások és sikolyok című előadást, majd 2012-ben a Hedda Gablert állította színpadra a Kolozsvári Állami Magyar Színházban. A Ványa bácsi valamint a Suttogások és sikolyok elnyerte az év legjobb előadásának járó UNITER-díjat.

A színház Művészeti Tanácsa 2010-ben a Suttogások és sikolyok színreviteléért ítélte oda a Vlad Mugur-díjat Andrei Şerbannak. A díjjal azoknak a művészeknek a munkáját ismeri el a Kolozsvári Állami Magyar Színház, akik nem a tagjai társulatnak, de kiemelkedő művészi munkájukkal hozzájárultak az intézmény művészeti céljainak megvalósításához.

 

andrei-serban
A korábbi évadok díjazottjait az évad Vlad Mugur-díjasok programjának keretében Helmuth Stürmer porcelánból készült, különösen értékes műtárgyával ajándékozzuk meg.

A rendezvényre a belépés díjtalan.

 

 

süti beállítások módosítása