“Nálunk december 23-án van szenteste” – Peller Károly karácsonyi koncertre készül

Peller Károly december 23-án az Operettszínházban ad egész estés koncertet, ahol Ez karácsony! című legújabb lemezét mutatja be. A Színház.hu-nak az albumról, ünnepekről és a jövőbeli tereveiről mesélt a színész.

"Az elmúlt 13 évben a turnék miatt külföldön karácsonyoztam. A családommal december 23-án tartjuk a szentestét és ilyenkor újra gyerek lehetek. A naptármódosítás ellenére ugyanolyan jó a hangulata,együtt díszítünk, főzünk, az én specialitásom a bejgli. Másnap mi már a társulattal úton leszünk és Németországan együtt is ünnepelünk, vacsorázunk a kollégáimmal. Az igazi szentestéből szoba-buli lesz, ahol az otthonról hozott karácsonyi menüvel készülünk" – avatott be Peller Károly, aki azt is elárulta, hogy az idei év vége azért is speciális lesz, mert a koncert után rögtön csomagol, hiszen 24-én reggel indulnak Münchenbe, majd onnan Kanadába. Németországba a színház társulata immár a hagyományos karácsonyi operett-turnéjával érkezik, a művészek ugyanis több, mint húsz esztendeje töltik az ünnepet Münchenben. Kanadába pedig Károly Szendy Szilvivel utazik közös duett-műsorukkal.

 

karesz01

 

"A furcsa ünnepi élményeim miatt született meg az Ez Karácsony!. A Németországba vezető úton ugyanis mindig karácsonyi cd-ket hallgatok, a nagy kedvenceim Mariah Carey, Michael Bublé Christmas című albuma és a Szinetár-Bereczki lemez. Már régóta terveztem, hogy készítek saját anyagot, mert a dalokat hallgatva folyamatosan azt éreztem, milyen jó lenne elénekelni őket. Rengeteg jó számot találtunk a menedzseremmel, olyanokat is, amelyek nem a legnagyobb slágerek közül valók, mint például a Karácsonyi cipők című ballada. Szomorú felvétel, de gyönyörű és kevesen ismerik. Vicces, a személyiségemhez közel álló zenét is választottunk, az Egy vizipacit kérek karácsonyra például egy amerikai gyerekdal, és nagyon megtetszett. Persze a klasszikusok sem maradhattak ki, az Ünnep vár című dal tulajdonképpen a nővérem, Csilla miatt került a cd-re, hiszen ő nagy rajongója Cliff Richardnak. Az Ajándék (The gift) című számot egy barátom ajánlotta. A zenét Frank Wildhorn, az eredeti szövegét pedig Jack Murphy írta. Nekik köszönhetjük a Rudolf és a Jeckyll & Hyde című musicaleket is" - számolt be Peller Károly. A magyar szövegeket kollégáival, barátaival együtt – többek között Náray Erikával, Ullmann Zsuzsával, Galambos Attilával - írták. Megjelenés előtt többen is "tesztelték" a lemezt, Oszvald Marika, Kalocsai Zsuzsa, Szendy Szilvi és kisfia, valamint Kéringer László, a korong zenei rendezője hallgatta meg az Ez Karácsony! albumot. Kéringer László már 2002 óta tanítja Peller Károlyt énekelni és előző két cd-jének (Ez Operett! és Ez Operett! 2. - Kettecskén) is ő volt a zenei irányítója.


karesz03
Peller Károly elmúlt hónapjai a folyamatos munkáról, tanulásról szóltak. "A Színház- és Filmművészeti Egyetemre járok, ugyanis diploma nélküli színészeknek indítottak egy 3 éves, prózai képzést, ahová felvettek Szendy Szilvivel. Nagyon szeretem, bár kevés az időm. A Kodolányi János Főiskolán pedig jövőre államvizsgázom, közben az Operettszínházban rengeteg fellépésem van, és persze készülünk a koncertre is. Pihenni nem nagyon szoktam, az igazi kikapcsolódás, ha hazaérek a kertes házamba, ahol Bóni kutya, és a macskáim várnak" - magyarázta a színész.

A koncert és turné után Peller Károly újabb nagy feladatra készül. "Tatabányán megrendeztem a Régi nyarat, majd az Operettszínházban az Oszi Boszit és régóta gondolkodom egy önálló esten, ahol megmutathatom a komolyabb oldalamat is. Barta Vikivel tervezünk egy olyan előadást, ahol a középpontban a férfi, a nő és a zongora áll. Az ének, a tánc, a próza nyelvén mesélnénk a férfi-nő kapcsolatról, szerelemről, megbocsájtásról, féltékenységről. 35 éves leszek, a táncos-komikus szerepek után egy kicsit mást is vállalnék" - árulta el a színész.


karesz02
A lemezbemutatóra már hetek óta próbálnak, az est újdonság táncosoknak és zenészeknek egyaránt, hiszen nem a megszokott operett és musical slágerek hallhatóak a koncerten, ahol Kasza Zsolt vezetésével session zenészekből álló zenekar áll majd a színpadon. A nézők megeleptés vendégekre is számíthatnak, de hogy kik is lesznek ők, az csak a december 23-i show-n derül ki.

 

Vass Kata / Színház.hu

 

 

süti beállítások módosítása