Reaktív - Drámapályázatot hirdet a JAK és a Trafó

Reaktív címmel hirdetett tematikus drámapáyázatot a József Attila Kör és a Trafó Kortárs Művészetek Háza. A pályázat témája: "Maradjak? Menjek? Hova?" A pályaműveket december 31-ig lehet elküldeni.

Bármilyen életkorban krízishez vezethet az otthontól való elszakadás nehézsége, a haza iránti hűség és hűtlenség kérdése, a válás vagy maradás dilemmája. Olyan, eddig még be nem mutatott drámaszövegeket és dokumentum- illetve verbatim drámákat várnak, amelyeket a fenti téma akár a legtágabb értelemben előhív.

Amennyiben drámáját a legjobbak közé választják, a pályázó vállalja, hogy részt vesz egy pár napos műhelymunkában, amely során a rendezővel, színészekkel és dramaturgokkal közösen gondolják át, alakítják tovább a szöveget egy konkrét bemutató irányában.

A műhelymunka végén a szövegek felolvasószínházi előadás formájában kerülnek bemutatásra a Trafóban. A bemutatókat szakmai beszélgetések követik kritikusok, színháztudósok, dramaturgok és az alkotók részvételével. A sorozatot a legjobb művekből összeállított drámaantológia megjelenése zárja.

 

Reaktív


Pályázati feltételek:


— egy pályázó maximum egy pályaművel nevezhet
— egy pályamű maximum 20 oldal vagy 30 ezer karakter terjedelmű lehet (szóközökkel)
— a beküldött mű csak saját szellemi termék lehet
— a pályaművet korábban nem publikálták és nem adták még elő
— a pályázó vállalja, hogy részt vesz a színházi műhelymunkában

Kurátorok: Deres Kornélia (költő, kritikus), Herczog Noémi (kritikus), Varga Zsófi (dramaturg e. h. — Színház- és Filmművészeti Egyetem)

A pályázatokat az alábbi email címre várják: jakreaktiv@gmail.com

Határidő: 2013. december 31.

Szervezők:
József Attila Kör
Trafó

Partnerek:
Kontra Klub
Színházi Kritikusok Céha
Színház- és Filmművészeti Egyetem

 

süti beállítások módosítása