Betlehemes játékkal szórakoztatják a királyréti erdei vasút utasait

Európában egyedülálló módon betlehemes kisvasúttá alakul vasárnap a Kismaros és Királyrét között közlekedő erdei vonat. A szerelvényekre minden jegy elfogyott.

A királyréti erdei vasút három kocsiból álló kisvonata a kismarosi Ámulat Színtársulat segítségével Kismarosról "Betlehembe", Jézus születésének helyszínére szállítja az utasokat december 22-én - mondta Soóki Ildikó, a kisvasút munkatársa az MTI-nek.

 

betlehemes2013

 

A hegyek között kanyargó kisvonat ezen a napon mozgó nézőtérként üzemel, hiszen a színtársulat tagjai a szerelvény mellett és a kocsikban adják elő zenés, táncos jeleneteiket. Az Európában egyedülálló játék résztvevői az oda-vissza körülbelül másfél órás vonatozás közben "találkozhatnak" a szintén Dávid városába tartó három napkeleti bölcs uralkodóval, tanúi lehetnek, hogy az angyalok miként adják hírül a Messiás születését az egyszerű pásztoroknak, valamint végigélhetik Mária és József szálláskeresését is.

 

A kisvonatba szerelt hangtechnikának köszönhetően a szereplőket mindvégig tisztán hallhatja mindenki. A hat megállót keresztező betlehemes kisvonat kulisszáit a téli Börzsöny-hegység szolgáltatja - magyarázta Soóki Ildikó.

 

Tájékoztatása szerint a szerelvények rossz időben is elindulnak, mert a kocsik fűtöttek. Noha egy járatra 150-en szállhatnak fel, a vasárnapi két járat összes jegye elővételben elkelt - mondta.

süti beállítások módosítása