Ezüst rózsa - Jótékonysági bált rendez márciusban az Operaház

Jótékonysági bált rendez március 1-jén a Magyar Állami Operaház. A címében és programjában Richard Strauss születésének 150. évfordulójához is kapcsolódó Ezüst rózsa bál bevételével egy mentőautó megvásárlásához járulnak hozzá.


Az ezüst rózsa Strauss A rózsalovag című operájának "főszereplője". Mint Anger Ferenc, a dalszínház megbízott művészeti vezetője a csütörtök délután rendezett sajtótájékoztatón elmondta, az esten a rózsaátadási jelenetet idézi fel a bolgár származású sztár mezzo, az Octavianként színre lépő Vesselina Kasarova, aki a főműsor zárásaként énekel.


Az énekesnőn kívül Polina Szemjonova, a Berlini Állami Operaház primabalerinája is fellép a műsorban, amelyet Miklósa Erika szoprán és Sárfalvi Péter öttusázó konferál, mivel a bált a sport és a művészet találkozójaként rendezik. A megbízott művészeti igazgató meglepetésvendéget is ígért, csakúgy, mint a bál fővédnöki szerepét vállaló Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke, aki a tokiói olimpia bajnokai közül hív bálozókat.

 

operahaz

Fotó: MTI


A est alkalmat teremt arra - vélte Ókovács Szilveszter, a dalszínház főigazgatója -, hogy egy nemes cél érdekében az összművészet házában találkozzanak az ország kiválóságai, közéleti és gazdasági szereplői, nemzetközileg is elismert egyéniségei. Elmondta, hogy a jövőben a jótékonysági est díszvendégeinek köre és az esemény címe évente más-más tematikához kapcsolódik majd. Idén a nagy kihívás az operaház számára a Richard Strauss-repertoár bővítése. Hozzátette: az estély kísérőrendezvényeként a Dalszínház utcában a fiatalok lazább keretek között, forralt borral és DJ-kkel szórakozhatnak, miközben kivetítőkön kísérhetik a bent zajló eseményeket és ugyancsak adakozhatnak.


Fiatalok lesznek bent a házban is - jegyezte meg Főző Virág megbízott főigazgató-helyettes. A nyitótánchoz ösztöndíjprogramot hirdetnek 20 elsőbálozó részére. Elsőbálozónak a bál - január első napjaitól működő - honlapján (www.ezustrozsabal.hu) is lehet jelentkezni.


Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője hangsúlyozta, hogy az esten a jótékonyság legfontosabb elve érvényesül: szemmel láthatóan jó helyre kerülnek az adományok, hiszen egy mentőautó bárkinek segítségére lehet. A legolcsóbb, a sétálójegy 57 ezer forint lesz, a páholyjegyek ára 150 ezertől 290 ezerig terjed.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása