Főszerepben: a nevetés! - Újra Humorfesztivál a Tháliában

2014. február 5-9. között második alkalommal kerül megrendezésre a Humorfesztivál a Tháliában. A Nagymező utcai teátrum ez alkalommal 13 előadásnak ad otthont. A program ismét színes lesz: kabaré, bohózat, komédia, tragikomédia és stand-up is várja a nézőket.


A Humorfesztivál keretében ezúttal a nagyszínpadon mutatkozik be a Győri Nemzeti Színház Martin McDonagh: A kripli című darabjával.

 

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata Alekszandr Szuhovo-Kobilin: Tarelkin halálát hozza el, míg a Nemzeti TÁP Színház Alekszandr Nyikolajevics Osztrovszkij: Jövedelmező állás című előadásával, a Székesfehérvári Vörösmarty Színház Rideg Tamás: Indul a bakterházával érkezik.

 

thalia humorfeszt

 

Versenyen kívül szintén a nagyszínpadon lesz látható a Thália Színház 2013 őszén bemutatott produkciója, a Boeing, Boeing - Leszállás Párizsban, Réthly Attila rendezésében. A Mikroszínpadon most a Dumaszínház: Dumaszvingház, Laár András: Mi hülyeség, mi nem az? Méhes Csaba: A pisztráng - pácban, körettel és Aranyosi Péter: Négybetűs szavak című produkciója osztozik.

 

Az Új Stúdióban, illetve az Arizonában a Füge Produkció SZAKKÖR színházi sorozatának Művház című darabját, a Csokonai Nemzeti Színház: Hét randi, Kőhalmi Zoltán: Én, valamint Kőhalmi Zoltán és Mogács Dániel: Rohan(d)ó élet című előadását láthatja majd a közönség. A hagyományokhoz híven most is lesz szakmai beszélgetés, ahol az előadások alkotóival találkozhatnak az érdeklődők és ismét öttagú zsűri fogja értékelni a produkciókat több kategóriában.

 

Forrás: MTI (OTS)

 

süti beállítások módosítása