Vegyész helyett színésznő - Simon Boglárka a Madáchban

Simon Boglárkát színészi pályája indulásáról és jelenlegi szerepéről kérdezték. Lapszemle.

Simon Boglárkát A Társulat című műsorból ismerte meg az ország. A fiatal lány az István, a király című rockopera 25 éves jubileumi előadása óta számos musicalszerepet tudhat maga mögött, a Madách Színházban jelenleg 4 repertoáron lévő előadásban is látható. A Marie Claire-nek mesélt a kezdetekről és jelenlegi szerepéről a Poligamy című musicalben.

 

 

Simon Boglárka sokáig vegyésznek készült, de az első évben részt vett egy castingon, ugyanis a Szegedi Egyetemi Színpad az Utazás című Kocsák Tibor – Miklós Tibor musicalhez keresett szereplőket. Végül olyan jól sikerült a meghallgatás, hogy amikor nem sokkal ezután kiderült, hogy az István, a király ünnepi előadása kapcsán tehetségkutató műsor indul, jelentkezett.
"Kicsit mesébe illő a történet, mert az utolsó napon jelentkeztem, a határidő vége előtt. Végül én kaptam Gizella szerepét. A többi pedig már jött magától. Szerelemmé vált a színház" – árulta el Simon Boglárka, aki idén a harmincéves előadásban is részt vett.

 

SimonBoglarka

 

"Rendkívül jó csapat volt. Természetesen szövődtek itt is barátságok, de kevesebb idő jutott egymásra, egy átlagos próbafolyamat ideje alatt készült el ez az előadás, ellentétben a 25 évessel. Azért örültem, hogy részt vehettem ebben a produkcióban, mert Alföldi Róbertet egy rendkívüli színházi embernek tartom, az ország egyik legjobb rendezőjének, nagy művésznek. Mivel főként Kossuth-díjas színészekkel dolgozott együtt, különösen jólesett a bizalma" – mesélte Simon Boglárka, aki jelenleg a Madách Színházban szerepel négy előadásban, többek között a Macskákban, melyben a harmincéves jubileum alkalmából bemutatkozhatott az új generációval.

 

Március 22-én debütáltak a fiatalok, 25-én pedig az ünnepi előadásban a régi és új szereplők egyszerre léptek színpadra. "Verejtékes próbafolyamat volt, az biztos. Olyan darabról beszélünk, amiben az ének és tánctudás alap és kötelező, mellette pedig azért el is kell játszani a szerepet" - fogalmazott Simon Boglárka.

A kérdésre, milyen élmény a Madách októberi bemutatójában, a Poligamyban színre lépni, úgy felelt, hogy nagyon jó feladat, izgalmas munka volt. "Ez egy nagyon friss, jól megírt darab, mai zenékkel. Amióta a színpadra vágyom, azóta volt az álmom a Madách Színház társulatához tartozni. Nagyon jól érzem itt magam, nem csak új kollegáim, új barátaim is lettek. A Társulat óta itt érzem magam először igazán otthon. Ezért nem csak a kollégáknak vagyok nagyon hálás, hanem az igazgató úrnak, Szirtes Tamásnak. Nagyon sokat köszönhetek neki" – részletezte a színésznő.


A teljes interjút ITT olvashatják.

 

süti beállítások módosítása