A Csárdáskirálynő a Dóm térre készül

A Budapesti Operettszínházból érkezik nyáron a Szegedi Szabadtérire a darab, melyet világszerte hatalmas szeretet övez. Színes, lenyűgöző produkciót ígérnek az alkotók.

Az a színházi legenda járja, hogy ha egy teátrum hangos sikert és boldogan távozó nézőket szeretne, akkor a világhírű magyar operett komponista, Kálmán Imre legnépszerűbb művét, A Csárdáskirálynőt veszi elő. A Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti igazgatója, Harangozó Gyula kiemelten szeretett volna a közönség kedvében járni, így ragaszkodott ehhez a hagyományhoz. A Dóm téren is látható lesz nyáron az ünnepelt primadonna, Szilvia és Edvin herceg örökzöld, édes-bús love story-ja.

A produkció a Budapesti Operettszínház vendégjátékaként kerül színre. „Vérbeli operettet akarunk játszani Szegeden" – mondja a teátrum direktora, Kerényi Miklós Gábor. "Izgalmas, színes, lenyűgöző produkciót tervezünk. A látványosság mellett persze a slágerek sikeres megszólaltatása, emlékezetes interpretálása is célunk."

kerenyi miklos gabor


A történet az első világháború idején játszódik, és mivel jövőre lesz a világégés 100. évfordulója, az alkotók erre is hangsúlyt fektetnek.

 

A látványról így nyilatkozott KERO: „Hatalmas kétfejű sas lesz a díszletünk háttere, ebben jelenik meg az Orfeum, a hercegi palota és a szálloda enteriőrje."

A Csárdáskirálynő júliusi előadásaira már 3300 forinttól lehet jegyeket kapni, bérletben pedig a Zorbával és az Elfújta a széllel illetve a Háry Jánossal is megvásárolhatják az érdeklődők. A limitált, karácsonyi bérlet pedig az összes nyári előadást tartalmazza.

 
Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok

süti beállítások módosítása