Megtáncoltatja a közönséget Dolhai Attila

Dolhai Attila év végén mindig meglepi a rajongóit egy önálló koncerttel, de ezúttal a karácsonyi hangulat helyett december 29-én előszilveszteri buli és tánc várja a közönséget a Budapest Kongresszusi Központban.

„Ilyen jellegű koncertet még nem adtam – eddig inkább a karácsony, a meghittség, a lírai hangulat jegyében koncerteztem az év végén, színházi környezetben. Most viszont kiszabadulunk ebből a közegből, és a Budapest Kongresszusi Központban egy sokkal pörgősebb, bulizós este elé nézünk. Ezzel a rajongók kedvében is szeretnék járni, akik jelezték, hogy olyan koncertre vágynak, ahol nem csak az utolsó negyed órában lehet táncolni, ráadásul a széksorok között"  - mesélte Dolhai Attila a Színház.hu-nak.

 

dolhaikoncert5

 

A Budapesti Operettszínház színésze az elmúlt időszakban „tesztelte” közönségét. „A koncertjeimen mindig becsempésztem egy-egy új dalt a műsorba, ami inkább az „ereszd el a hajamat” hangulathoz illik - vidám, táncolós zenét. Persze első pillanatban váratlanul hatott tőlem a sok líra és Rómeó szerepe után, aztán kiderült, hogy a közönség nagyon szereti, és én is jól éreztem magam ebben az új színpadi szerepben.”

 

Ennek eredményeként született meg a december 29-i előszilveszteri koncert gondolata, amihez Dolhai Attila ismert és táncolható dalokat válogatott. „Ha már ez a koncert arról szól, hogy táncolni is lehet, bulizós dalokat kellett keresni, amelyek sok szűrőn mentek át, mire a végleges lista összeállt. Nagy részük ismert, hazai sláger, például LGT, Bikini vagy Piramis számok, de természetesen beválogattam a műsorba külföldi előadók kedvelt dalait is, így énekelek többek közt Joe Cocker számot, de a Doobie Brotherstől a Long train running is elhangzik majd" - fogalmazott Dolhai Attila.

 

 

dolhaikoncert3 

A színész arról is beszámolt, hogy az elmúlt években úgy tapasztalata, az idősebb korosztály ugyanúgy ismeri, sőt szereti a mai zenét, mint a fiatalok, ezért nem átallott „maratoni”, majdnem három órás koncert-repertoárt összeállítani.        

„A 60 évesek is ugyanúgy velünk énekelnek, mint a 20-as 30-as korosztály, amikor egy Hooligans dal hangott el” – mesélte a színész, aki ennek kapcsán azt is elárulta, nem a színház volt az ami elsőként felkeltette az érdeklődését a pálya iránt. „Kezdetben ott akartam állni a Hősök terén, egy nagyszínpadon egy zenekar élén és tolni a rock’n rollt, hogy a közönség velem énekeljen. Később jött a színház, mint új szerelem” - tette hozzá.

 

dolhaikoncert1 

Ha nem is a Hősök terén, de rock’n roll is lesz  a Budapest Kongresszusi Központban, amelyet nem véletlenül választott Dolhai Attila az előszilveszteri koncert helyszínéül: a cél az volt, hogy a közönség, - ha úgy tartja kedve - végigtáncolja az estét, de a kevésbé táncos lábúak is élvezhessék a produkciót. „Ezen a helyszínen meg tudjuk oldani azt is, hogy ha valaki nem szeretne végigtáncolni 2-3 órát, de egy–egy dalra mégis bulizna, akkor le tudjon jönni a színpad elé. Ha kitáncolta magát visszaülhet a helyére, vagy akár kimehet a büfébe is, ugyanis ez egy teljesen kötetlen koncert lesz, egy igazi előszilveszteri buli. Az a legfontosabb, hogy a közönség jól érezze magát - ez a koncert róluk szól”  - hangsúlyozta Dolhai Attila. 

 

Kodova Michaela, Színház.hu

süti beállítások módosítása