100. alkalommal mennek házhoz Dollár Papa Gyermekei

A Kiss-Végh Emőke és Ördög Tamás által alapított Dollár Papa Gyermekei társulat, mely leginkább lakásszínházi előadásairól ismert, december 29-én 100. alkalommal tűzi műsorára megrendelhető, Ibsent a nappalimba! című előadását, melyben az alapítók mellett Tóth Máté is látható.

Az Ibsen Hedda Gableréből készült előadást bárki megtekintheti a nappalijában, ugyanis a fiatal színészek házhoz viszik a színházat.

"Célunk az, hogy bebizonyítsuk: a nézők színpad és jelmezek nélkül is valódi színházi élményt élhetnek át saját vagy barátaik nappalijában. Arra keressük a választ, hogy miként tudjuk a színház eszközeivel, a lakói által jól ismert környezetet színházi térré alakítani, valamint arra, hogy miként válik a valóságból fikció. A házigazda így a saját lakására, életére is kívülállóként tud pillantani" - vélik a Dollár Papa Gyermekei.

 

ibsen


"Mi voltunk az egyik első megrendelők. Nagyon szeretünk színházba járni a férjemmel, de a hagyományos színházakat már kicsit unjuk. Amikor hallottam a lehetőségről, azonnal lecsaptam rá. Amúgy is készültünk házibulit szervezni, és helyette inkább elhívtuk az előadást az otthonunkba. Nagyon tetszett, hogy az élmény személyessé vált, a színészek még egy-két olyan mondatot is becsempésztek a darabba, ami ránk vonatkozott. Utána a barátaim közül többen is meghívták a produkciót magukhoz" - számolt be Frankó Ágnes, néző.

Dollár Papa Gyermekei azonban nem csak magánlakásokban csíphetők el. Szerelem (Henrik Ibsen: Kis Eyolf) című előadásuk a Trafó próbatermében látható Sárosdi Lillával, Terhes Sándorral és Erdős Bencével kiegészülve, legközelebb január 13-án. Februártól pedig újra műsorra tűzik a Bovary Emma című monodrámát a Je Suis Belle Párisi udvari showroomjában Kiss-Végh Emőkével.

dollar

A társulatról:


A társulat alapítói 2009 tavaszán, pályakezdő színészekként álltak össze, és saját erejükből önálló színházi produkciót hoztak létre. Tanulmányaikat a Kaposvári Egyetem Művészeti Főiskolai Kar színész szakos hallgatóiként folytatták 2006-2009 között, Mohácsi János osztályában. Azóta különleges helyszíneken, az adott tér sajátosságaira koncentrálva hoznak létre olyan színházi eseményeket, melyek nem a megszokásból és a színészi rutinból, hanem az adott pillanat valóságából építkeznek, és abból merítenek ihletet.

 

A társulatról bővebben:

www.ittvagyunk.blog.hu
www.facebook.com/dollarpapa

 

 

süti beállítások módosítása