A 80 éves Bede-Fazekas Csabát köszöntik Győrben

Bede-Fazekas Csaba 80 éves. A művész születésnapján, december 25-én zenés Ünnepi Gálaműsorral kedveskednek neki kollégái a Győri Nemzeti Színház Nagyszínházában.

Bede-Fazekas Csaba 1969-ben játszott először az akkori Kisfaludy Színházban. Azóta közel 300 szereppel ajándékozta meg a közönséget. Színészi munkáját az évek során számtalan kitüntetéssel jutalmazták; többek közt megkapta az Érdemes Művész, Győr Kultúrájáért, Győr város Díszpolgára, Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje, Magyar Köztársaság Kiváló Művésze, Életműdíj - Musica Hungarica Kiadó elismeréseket. Utóbbit idén, a Magyar Operett Napján vehette át a Budapesti Operettszínházban, ahol Éliás Tibor a Musica Hungarica Kiadó igazgatója elmondta, szerették volna még életükben elismerni azon művészek munkáját, akik nagyot alkottak az operett nehéz, összetett műfajában, ezért született meg az Életműdíj.

 

Bede-Fazekas Csaba 50 éve van a pályán, 45 éve egy színpadon játszik, az évek során pedig operában, operettben és prózai darabban egyaránt bizonyította tehetségét. A János vitézzel kezdte, és ma is a János vitézben játszik, mint Bagó. Hosszú pályáján, nagyon sokat tett azért, hogy az operett megbecsült műfaj legyen” – méltatta az Életmű-díjast Éliás Tibor. 

 

 

bede 80 

„Pályafutásom 50 éve alatt hányszor hallottam, hogy ez a műfaja elavult, nincsen rá szükség, ám amíg érző, szívből daloló emberek és a közönséget megmozgató, színvonalas előadások lesznek, addig az operett örökké élni fog. Nincs is más kívánságom, csak addig szeretnék élni, ameddig az operett él” – mondta Bede-Fazekas Csaba az Életműdíj átvételét követően.

 

A Győri Nemzeti Színház Örökös tagjaként december 25-én a társulat 80. születésnapján köszönti őt. A sok meglepetést ígérő zenés gálaest háziasszonya Szulák Andrea lesz. Fellépnek az Ünnepelt és művészbarátai, köztük Agócs Judit, Bellai Eszter, Bende Ildikó, Fejszés Attila, Györgyfi József, Kiss B. Attila, Krasznai Tamás, Lázin Beatrix, Mahó Andrea, Nagy Balázs, Szulák Andrea, valamint lesznek meglepetésvendégek is.

 

Forrás: Győri Nemzeti Színház, Színház.hu

süti beállítások módosítása