Újévi műsort ad a HungarOperett

Január 4-én délután és este a Szegedi Nemzeti Színházban a HungarOperett eddig bemutatott leglátványosabb produkciója lesz látható, különleges szerepben mutatkozik be a Kossuth-díjas Bangó Margit.

A HungarOperett két felvonásos show-ja számokban: 100 évnyi magyar operett történelem, 12 világhírű magyar zeneszerző, 20 klasszikussá vált magyar operett, 70 világhírű dallam, 400 jelmez.

A HungarOperett gálája, az operett történelem közel 100 esztendejét ismerteti meg a nézőkkel, felvonultatva a legnagyobb magyar operett szerzők melódiáit: többek között Kacsóh Pongrác dalait, a magyar népdalok által is ihletett János vitéz előadásából, Lehár Ferenc operettjeit (A víg özvegy, Giuditta, Cigányszerelem), illetve Kálmán Imre dallamait (Hajmási Péter Hajmási Pál, Húzzad csak kivilágos virradatig, Ringóvállú csengeri violám, Szép város Kolozsvár, stb.).

 

Mulat a magyar

 

Elhangzanak majd Huszka Jenő örökérvényű melódiái (Délibábos Hortobágyon, A bugaci határon, Rózsám viruló kis rózsám, Egy férfi képe), Szirmai Albert Mágnás Miskája (Cintányéros cudar világ) vagy Jacobi Viktor Leányvásár című operettjének részletei (Dzsilolo) is.

 

A revü operettjeiről (Bál a Savoyban, Viktória) híres Ábrahám Pál, vagy - az utókor számára a Hyppolit, a lakáj című film zeneszerzőjeként is ismertté vált - Eisemann Mihály dalai sem maradnak ki a műsorból, akárcsak

Lajtai Lajos Hétre ma várom a Nemzetinél című slágere, vagy a Honthy Hanna által megismertetett Legyen a Horváth kertben Budán című dala és Zerkovitz Béla operettjeinek részletei.

 

A HungarOperett gálájában megszólalnak az ötvenes-hatvanas-hetvenes-nyolcvanas évek számai is. Többek között hallható lesz a Kellene ma éjjel egy kis haccáré-haccacáré, vagy az Itt a luxusvonat című slágerek a műfaj utolsó nagy szerzőjétől, Fényes Szabolcstól.

 

Forrás: Szegedi Nemzeti Színház, Színház.hu

süti beállítások módosítása