A Fekete Péterrel szilveszterezik a Harag György Társulat

A Somogyi-Zágon-Eisemann szerzőhármas Fekete Péter című operettjével búcsúztatja az óévet a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata, Bessenyei István társulatigazgató rendezésében.

 

A Harag György Társulat ajánlója:

 

Ki ne ismerné az olyan örökzöld betétdalokat, mint amilyenek a Szerelemhez nem kell szépség, a Lesz maga juszt is az enyém vagy a Holdvilágos éjszakán, amelyek már a címük hallatán is szinte minden korosztály fülében visszacsengenek. Sok egyéb közkedvelt sláger mellett az említettek is újra felcsendülnek majd a Fekete Péter című zenés darabban, méghozzá élőzenei kísérettel.


A történet mi másról is szólhatna, mint a szerelemről, a fiatalságról, és akár ma, a 21. században is játszódhatna. Egyik főszereplője Lucien úr, akit akár a ma oly divatossá vált karrierépítő szinglik képviselőjeként is tisztelhetünk, és akit nem érdekel más, csupán a pénzhajhászás és a legjövedelmezőbb üzletek megkötése. Véletlenül botlik bele az örökké balszerencsés Pierre-be, és úgy gondolja, vissza nem térő befektetés lehet a váratlan vendég örök szerencsétlenségét kihasználni: részvénytársaságot alapít a pechére. Az üzlet kezdetben virágzik, ám beüt a krach, amikor Lucien és Pierre is szerelmes lesz. A bonyodalmak egyre csak fokozódnak, de a fináléra mindenki megtalálja a maga boldogságát.

 

mn 1387724726plakat FP

 

Az előadás bemutatójára december 30-án, 18 órától bérletszünetben kerül sor, a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házában. Ezt követően 31-én, 18 órai kezdettel szilveszteri díszelőadásként is műsorra tűzik. A bemutatóra 30 lejes, a szilveszter esti előadásra 50 lejes egységáron válthatnak jegyet az érdeklődők. A színház ez alkalomból csoportos kedvezményt is hirdet: 12 megvásárolt jegy után egyet ingyen kínálnak az érdeklődő csoportoknak.


A Fekete Péter szereplői: Bodea Tibor, Kányádi Szilárd, Kovács Nikolett, Laczkó Tekla, István István, Gaál Gyula, Péter Attila Zsolt, László Zita, Varga Sándor, Marosszéki Tamás, Poszet Nándor, Kovács Éva, Bándi Johanna, Gál Ágnes, Czintos József, Tóth-Páll Miklós és Zákány Mihály.


A szilveszteri produkció rendezője Bessenyei István, díszletét Fornvald Gréti m. v. tervezte, jelmezei Szabó Anna munkáját dicsérik. Az előadás zenei vezetője Manfrédi Annamária, koreográfusa Gabriela Tănase, dramaturgja Bessenyei Gedő István, rendezőasszisztense Végh Balázs, ügyelője és súgója Varga Katalin. A zenekar tagjai: Manfrédi Annamária (zongora), Anderco Péter (szólógitár), Sabo Marcel (basszusgitár), Cserey Csaba (ütőhangszerek)

Jegyet váltani a színház Horea úti jegypénztárában lehet, minden hétköznap 10 és 17 óra között, további információkért a 0261-712106 telefonszámon vagy a szervezes@harag.eu e-mailcímen lehet érdeklődni. Emellett minkét óévbúcsúztató előadás előtt egy órával a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házában is válthatók belépők.

 

Az előadást a társulat román felirattal játssza.

 

Forrás: Harag György Társulat

 

süti beállítások módosítása