Az amerikai légtérvédelem szerint a Mikulás rendben végzi feladatát

Egy szerepjátékról....

Az Észak-amerikai Légtérvédelmi Parancsnokság (NORAD) 1955 óta tájékoztatja a gyerekeket a Mikulással kapcsolatos kérdésekről. A hagyomány egy félreértésnek köszönhető: 1955-ben a Colorado Springs című újság arra buzdította a gyerekeket, hívják forródróton a Mikulást, azonban téves számot adtak meg. Így végül több tucatnyi gyerek a NORAD elődjét hívta.

 

NORAD SANTA


A szolgálatban lévő tisztek belementek a szerepjátékba és információkkal szolgáltak a kicsiknek arról, épp merre jár a Mikulás. Most már mélyen gyökerező hagyomány a közös amerikai-kanadai hatóságnál, hogy "égen-földön figyelemmel kísérik" a Mikulás útját. Tavaly 22,3 millió látogatója volt a hatóság Mikulásfigyelő honlapjának, telefonhívásból pedig rekordot jelentő 114 ezer érkezett.


Idén is több mint 1000 önkéntes várja a gyerekek kérdéseit, a szokásoknak megfelelően Michelle Obama first lady is válaszolt hívásokra. Barack Obama elnök felesége negyedik éve vesz részt a karácsonyi színjátékban, és idén kilenc gyerekkel beszélt.
    

A NORAD műholdakkal és Rudolf rénszarvas orra hőjeleinek infravörös érzékelőkkel való megfigyelésével követi nyomon a Mikulást - derült ki a parancsnokság közleményéből. Rudolf és további nyolc rénszarvas, Táltos, Táncos, Pompás, Csillag, Üstökös, Íjas, Mennydörgés és Villám húzza a kenderszakállú szánját.

 

A NORAD számlálója alapján a Mikulás közép-európai idő szerint szerda kora reggelig csaknem 5,5 milliárd ajándékot osztott ki a világon.

süti beállítások módosítása