Világhírű operaénekesek is fellépnek Mága Zoltán újévi koncertjén

Világhírű operaénekesek is fellépnek Mága Zoltán hegedűművész hagyományos újévi koncertjén, 2014. január 1-jén a Papp László Budapest Sportarénában.

Andreas Schager osztrák tenor mellett fellép Julia Novikova világhírű orosz szopránénekes is, aki a bécsi Staatsoper, a Berlini Állami Opera, a washingtoni operaház, a milanói Scala, a New York-i Carnegie Hall és a világ számos rangos színpadán énekelt már - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég hétfőn az MTI-vel.

 

Maga ZoltanFotó: RTL Klub

 

A műsorban színpadra lép Szakcsi Lakatos Béla Kossuth-díjas zongoraművész és Szenthelyi Miklós Kossuth-díjas hegedűművész, Kiss B. Atilla Liszt-díjas tenor, Szekeres Adrien, Zsédenyi Adrienn, valamint a Budapesti Operettszínház művészei: Frankó Tünde Liszt Ferenc-díjas operaénekes, Oszvald Marika Jászai Mari-díjas színművész, Dancs Annamária és Kerényi Miklós Máté Soós Imre-díjas színművész.


A monumentális zenei projektben csaknem félezer művész áll színpadra a háromórás koncerten, amelyet látvány- és show-elemek, a legmodernebb hang- és fénytechnika és rendkívüli színpadi megoldások színesítenek.


Mága Zoltán művészi repertoárja a népzenétől a klasszikus darabokon át a dzsesszig, sőt a könnyűzenéig terjed. Jellegzetes, felismerhető crossover zenei stílusát a klasszikus zene, a népzene, a popzene és egyéb irányzatok ötvözésével alakította ki. Zenei missziója, hogy a magyar nemzetet és a magyar kultúrát megszerettesse a világgal.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása