A Vámpírok bálja visszatér szilveszterkor a Magyar Színházba

A Vámpírok bálja visszatér a Magyar Színházba. Roman Polanski darabja az elmúlt pár évben már nagy sikert aratott szilveszterkor, a nézők idén ismét koccinthatnak a musical szereplőivel december 31-én.

A Vámíprok báljának téli előadásaiban újra láthatja a közönség Rákász Dánielt és Hetei-Bakó Szabolcsot, az eredeti, 2007-es szereposztásból.

1380510 10151666299661104 227299908 n

 

Kezdetekről:

Az 1997-es bécsi bemutató után Stuttgart, Hamburg, Varsó és Berlin közönsége láthatta elsőként a fanyar humorú, látványos musicalt, ami eddig több, mint 6 millió nézőt vonzott világszerte. Magyarországon a PS Produkciónak köszönhettük a bemutatót, melyet 2006-ban Póka Balázs operaénekes és Simon Edit producer alapítottak azzal a céllal, hogy meghonosítsák itthon a nyugati országokban már üzleti alapon – magántőke és szponzorációs támogatások bevonásával – megvalósított, világszínvonalú musicaljátszást.


 

Történet:

A darab cselekménye a 19. század végén játszódik a vadregényes, havas Erdélyben. Abronsius professzor a rettenthetetlen vámpírvadász fiatal asszisztensével, Alfréddal követi a vámpírok nyomát. Megérkeznek Chagal fogadójába, ahol mindenütt füzérekben lógnak a vámpírriasztó fokhagymák. A falu lakói közül senki sem ismeri el, hogy a közeli kastélyban vámpírok élnek, bár az ellenszer, a fokhagyma iránti vonzalmuk már a megszállottság határát súrolja. A romantikus és érzelmes Alfréd szerelmes lesz a fogadós lányába, aki hasonló érzéseket táplál iránta. A lány ártatlanul igéző énekére megjelenik a vámpírgróf Krolock és meghívja Sarah-t a közeli kastélyában tartandó bálba. Sarah-ban vágyakozás ébred a gróf és a vámpírok halhatatlan világa iránt. Ez az olthatatlan vonzalom még sok izgalmas bonyodalmat okoz, melyet a vámpírok különös világában csetlő-botló vámpírvadászok humoros kalandjai fűszereznek.

 

1176272 10151573372471104 825106688 n

A Szilveszteri előadás szereposztása:

Krolock: Egyházi Géza
Sarah: Török Anna
Alfred: Pásztor Ádám
Professzor: Jegercsik Csaba
Chagal: Pavletits Béla
Magda: Baranyai Annamária
Rebecca: Csóka Vasass Kinga
Koukol: Umbráth László
Herbert: Szemenyei János
Nightmare I.: Mező Márió
Nightmare II.: Táborosi Márk

 

 

Forrás: Színház.hu, vampirokbalja.hu

süti beállítások módosítása