Grisnik Petra: "A kaland kockázattal jár"

Grisnik Petra, a Csiky Gergely Színház színésznője, a Molnár Piroska által alapított Nagymama-díj elnyerése után nyilatkozott a kultura.hu-nak.


A kérdésre, milyen közös élmények fűzik Molnár Piroskához, Grisnik Petra úgy felelt: "Kétszer dolgoztunk együtt, először Kőszegen, a Nem élhetek muzsikaszó nélkül című előadásban, majd ezután Kaposváron az ominózus Nagymamában. Mindkét alkalom meghatározó élmény: bár ritkán találkozunk, és nem köt minket össze mély barátság, nagyon fontos ember az életemben. Mondhatom, hogy ő a példaképem. A munkához való hozzáállása, az egész lénye, ahogyan részt vesz a színházasdiban, számomra csodálatra méltó. Nem véletlen, hogy biztonságot jelent vele egy színpadra lépni - olyankor tudom, hogy nem lehet semmi baj" - nyilatkozta a színésznő, aki az elsimerésről szólva elmondta ezt egyfajta „Hajrá-díjnak” tekinti.

 

grisnikpetra
Grisnik Petra a szeptemberben, Tóth Géza rendezésében bemutatott 111 című műről is beszélt, amely a családon belüli erőszakról mesél. "Életemben nem csináltam még félelmetesebb dolgot: minden előzetes félelmemhez még társult száz másik, miközben színészként óriási élmény, hogy egy karnyújtásnyira ülsz a nézőtől, és azonnal visszajelzést kapsz tőle. Kollégiumokban, iskolákban játszottuk a darabot, és előadtuk felnőtt közönségnek is a színházban: érezhetően különbözött a közönség, de mégis minden korosztályt megérintett. Nem becsültem alá a kamaszokat, de nem voltam benne biztos, hogy ilyen mértékig aktivizálja őket a téma. Az előadás után minden alkalommal beszélgetünk velük: hozzászólnak, mesélnek reagálnak – és nem is akárhogyan" - számolt be a színésznő.

Arról is kérdezték, szívesen dolgozna-e a fővárosban. "Az a vonzó számomra Budapestben, hogy míg vidéken meghatározott számú és személyű művésszel tud együttdolgozni az ember, ott sokkal többféle műfajt, szerepet, alkotót kipróbálhat egy színész. Nem akarok bedarálódni, megszokni, ellustulni – érdekel más emberek nézőpontja, módszerei. Sok jó dolog történik velem Kaposváron, így ez nem panasz, csupán egy vágy. Szeretem a kalandot, bár tudom, hogy kockázattal jár" - fogalmazott Grisnik Petra.

A teljes interjút itt olvashatja.

süti beállítások módosítása