A Páratlan páros 2-t mutatják be szilveszterkor Kecskeméten

Ray Cooney Páratlan páros 2. című vígjátékát mutatja be szilveszterkor a kecskeméti Katona József Színház.

"Az angol szerző népszerű darabjának bemutatását közkívánatra, a nézők kérésére tűztük műsorra, a tavaly nagy sikerrel játszott első rész nyomán" - mondta el az MTI-nek Cseke Péter igazgató, a darab rendezője, aki azt is elárulta, hogy jövőre néhány alkalommal dupla előadást is tartanak majd: a műsoron még futó Páratlan párost délután, második részét pedig ugyanaznap este láthatja a közönség.

 

páratlan

 

A direktor hatodik éve vezeti a kecskeméti színházat, és eddig minden évben teltházas volt a szilveszteri program. Az év utolsó napjára mindig egy közönségkedvenc vígjáték előbemutatóját időzítik.
   

páratlan2

 

Ray Cooney nagysikerű vígjátékának második része több mint 16 évvel az első részbeli csúfos kalamajka után játszódik, amelyben John Smith titka, miszerint két nővel él házastársi kapcsolatban, majdnem lelepleződött. A főhősnek sikerült fenntartania mindkét házasságát, melyekből egy-egy gyermek is született. Idillikus életét két utódja sodorja veszélybe, amikor az interneten összeismerkedve találkozót beszélnek meg, mivel érdeklődni kezdenek egymás iránt. A közös apukának meg kell akadályoznia a találkozást; tervéhez az első részben megismert barátjától, Stanleytől kér segítséget, aki kétbalkezes módon próbál segédkezni neki.

 

páratlan3

 

Cseke Péter, John Smith alakítója kiemelte, hogy az előadás ritmusa, hangulata talán még a pezsgő és pergő első részt is felülmúlja. Ebben a színésztársak is segédkeznek: Danyi Judit és Magyar Éva a két mit sem sejtő feleséget, Szerednyey Béla pedig a túl sokat tudó barátot alakítja. Az interneten szerelemre lobbanó fiatalokat a színház két ifjú tehetsége, Orth Péter és a még egyetemi hallgató Dobó Enikő kelti életre. A második felvonás pedig külön izgalmakat rejt, ugyanis Stanley papája - Kiss Jenő alakításában - még jobban felborítja a már amúgy sem létező egyensúlyt.


A szilveszteri előbemutató után január 3-án lesz az előadás premierje. A kecskeméti Katona József Színház 2013/14-es évadának öt nagyszínházi bemutatója közül a Páratlan páros 2. című vígjátékot harmadikként láthatja a közönség.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása