Kulturpass - Rászorulóknak biztosít ingyenes jegyeket az osztrák akció

A Kulturpass elnevezésű igazolvány ingyenes mozi- és színházjegyet, illetve múzeumi belépőt biztosít a rászorulóknak Bécsben és más osztrák városokban.

A Kultúrára és művészetre éhesen elnevezésű akció keretében, több mint 300.000 alkalommal látogathattak ingyenesen alacsony jövedelmű emberek osztrák kulturális intézményeket. Az igazolványra szegénységben élők, alacsony nyugdíjjal rendelkezők és menekültek jogosultak, igényelni pedig különböző segélyszervezeteknél és munkaügyi hivatalokban lehet.

Bécsben 198 elfogadóhely biztosít ingyenes mozi- és színházjegyet, illetve múzeumi belépőt a rászorulóknak. Jelenleg több mint 27 ezer szociálisan hátrányos helyzetű, de kultúraszerető ember él a kártya kínálta lehetőségekkel. A helyszínek ezen belépőket szponzorok segítségével, intézmények vagy magánszemélyek adományaiból finanszírozzák. A korlátozott férőhelyes programokon rendszerint fenntartanak egy bizonyos létszámot a Kulturpass-szal érkezőknek.

 

kultur


"A Kulturpass különösen karácsonykor tudja csillapítani a kispénzű emberek igényét a művészetre és kultúrára" - hangsúlyozza Martin Schenk, a decemberben 10. születésnapját ünneplő akció egyik alapítója. "Sokan ebben az időszakban a legmagányosabbak. Egy-egy rendezvény, vagy múzeumlátogatás felüdülést hoz nekik és alkalmat teremt, hogy emberek közé menjenek."

Az alapítás óta Bécs mellett Salzburg, Stájerország, Felső-Ausztria, Tirol, Vorarlberg és Alsó-Ausztria tartományok csatlakoztak még az akcióhoz. Ma már Ausztria-szerte 600 kulturális intézmény várja ingyenes belépési lehetőséggel az 50.000 Kulturpass-tulajdonost.  

További információk: http://www.hungeraufkunstundkultur.at

Forrás: prae.hu
 

süti beállítások módosítása