Ahol a farkas is jó - Nyílt próba a Katona Kamrában

Január 5-én, vasárnap délelőtt 11 órás kezdettel tartja az Ahol a farkas is jó című előadásának nyílt próbáját a Katona József Színház. A próba helyszíne a Kamra, a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.


A nyílt próbán a résztvevők betekinthetnek a próbafolyamat egy adott pillanatába. A produkció különlegessége, hogy előadás közben a nézők helyet változtatnak. A vasárnapi nyílt próbán ezt a szituációt is szeretnék tesztelni a közönség segítségével. Az előadás szereplői: Borbély Alexandra, Keresztes Tamás, Kovács Lehel, Mészáros Béla, Pelsőczy Réka és Rezes Judit. A rendező: Gothár Péter.

 

aholafarkasisjo olvaso600

Rezes Judit és Mészáros Tamás az olvasópróbán (Fotó: Dömölky Dániel, katonajozsefszinhaz.hu)


A darabról röviden:


1953 októbere és 1954 augusztusa között öt tizenéves lány tűnte el Törökszentmiklóson. A szerteágazó találgatások közepette végül egy fiatal lányra, Jancsó Piroskára terelődött a gyanú, akit halálra is ítéltek tettéért. Rubin Szilárd tizenkét évvel később, Piroska fényképének megpillantásakor beleszeretett a halott lányba. Mivel koncepciós pert sejtett az ítélet mögött kutatni kezdett. Több mint negyven éven át dolgozott később megszállottan a Piroskának emléket állító, Aprószentek című regénytorzón, mely 2012-ben jelent meg. Gothár Péter rendezése a máig titkokkal teli bűnügy és nyomozás eseményeit rekonstruálva ennek a megszállottságnak történetét meséli el.

 

A nyílt próba megtekintéséhez az alább e-mailcímen lehet jelentkezni: katonanyiltproba@gmail.com.

süti beállítások módosítása