Indiába utazik a Baltazár Színház - A Madách színészeinek segítségével

Az M1 legújabb vetélkedője, a Bízunk benned! múlt pénteki adásában a Madách Színház színészei játszottak, akik a nyereményükből a Baltazár Színház tagjainak álmát valósítják meg.

 

Nagy Sándor, Kautzky Armand, Szerednyei Béla, Fonyó Barbara, Trecskó Zsófi Koós Réka, a Madách Színház színészei a nyereményt teljes egészében a Baltazár Színháznak ajánlották fel, akik vezetőjük, Elek Dóra vezetésével egészen Dél-Indiáig utaznak majd. A Magyarországon egyedülálló színtársulat kizárólag sérült fiatalokkal foglalkozik. Nagy álmuk volt, hogy egyszer eljussanak Indiába.

 

bizunk benned


Az M1 legújabb vetélkedőjében egy baráti társaságnak és választott kapitányának helyesen kell válaszolnia a kérdésekre ahhoz, hogy a csapat megvalósíthassa az álmát. A Bízunk benned! következő adásaiban szintén a jó ügy érdekében játszanak majd a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány színészei, akiknek nagy álmuk, hogy újabb kórházba vihessék el a gyógyulás mosolygós receptjét. Ezenkívül egy társaság is összefog barátjukért, Balázsért, aki balesetben mozgásképtelenné vált, s mivel a vezetés volt a legkedvesebb időtöltése, a nyereményből speciális autót építtetnének neki.

 

A Baltazár Színházról:


Az 1998 januárjában alakult Baltazár Színház Magyarországon az egyedüli hivatásos színtársulat, amely értelmi sérült színészekből áll. A társulatot működtető Baltazár Színház Alapítvány úttörő feladatot lát el azzal, hogy a fogyatékosságot háttérbe szorító és a művészi sorsot előtérbe helyező látásmóddal rendelkezik. Megteremti, hogy sérült emberek a tehetségükből éljenek meg. A társulat működésével olyan kultúrát kíván megteremteni Magyarországon, amely társadalmi integráció lehetőségét nyújtja sérült embereknek. Célja, hogy tevékenysége nyomán a sérült emberek társadalmi megítélése megváltozzon.

 

 

 



süti beállítások módosítása