Újévi tánckoncert a Verdi-év zárásaként Szolnokon

Bolero! címmel tánckoncertet mutatnak be a Szolnoki Szimfonikus Zenekar összművészeti produkciójaként január 4-én Szolnokon, a Városi Sportcsarnokban; az esten mintegy háromszáz zenész, énekes és táncos lép a közönség elé.

Az ősbemutatót a 2013-as Verdi-év zárásának szánják, ennek szellemében az opera- és balettirodalom legnagyobb klasszikus mestereinek - Verdi és kortársai, Wagner, Ravel, Bizet és Csajkovszkij - műveiből csendülnek fel részletek, vizuális látványelemekkel tarkítva - ismertette a tervezett programot Tibenszky Móni Lisa sajtófőnök.

 

szolnoki zenekar

Szolnoki Szimfonikus Zenekar


A műsorban közreműködik a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, a Budapest Táncszínház, a Tellabor Társulat, a Nemzeti Énekkar, a Budapesti Ifjúsági Kórus, a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus, a szolnoki Kodály Iskola Gyermekkara, valamint a Mozdulat Táncműhely. Az est karmestere és zenei rendezője a japán Izaki Maszahiro, a szolnoki szimfonikusok művészeti vezetője. A műsorvezetői tisztet Ókovács Szilveszter operaénekes, a Magyar Állami Operaház főigazgatója látja el.

 

A produkció csupán egyetlen alkalommal látható. Tavaly újévkor a Magyar Állami Népi Együttessel és Sebő Ferencékkel a Naphimnuszt, 2012-ben a Vox Hungaricus című produkciót láthatta a közönség a zenekar szervezésében.


A Bolero! című tánckoncert szombat délutáni kosztümös főpróbája nyilvános. A Szolnoki Szimfonikus Zenekar erre az alkalomra több mint száz hátrányos helyzetű gyereket hívott meg.

 

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása