Elmarad Plácido Domingo karmesteri bemutatkozása a valenciai operában

Egyelőre elmarad Plácido Domingo karmesteri bemutatkozása a valenciai operaházban, mivel a kelet-spanyolországi kikötőváros ultramodern operaházát be kellett zárni a karácsonyi viharok okozta károk miatt.

A világhírű tenor először vezényelte volna az operaház zenekarát február elején, Puccini Manon Lescaut operájának előadásán debütált volna karmesterként.

 

santiago-calatrava-valencia-opera

 

A Santiago Calatrava sztárépítész tervezte épület kerámia díszítőelemeinek egy része a decemberi heves viharban lehullott a tetőről, ezért a tartományi kormányzat elrendelte a Palau de Les Arts Reina Sofia bezárását. A kormányzat és Helga Schmidt, az operaház osztrák művészeti vezetője egyetértett abban, hogy Domingo bemutatkozását meghatározatlan ideig elnapolják - írták a csütörtöki spanyol lapok.

 

Az operaház dolgozóinak és közönségnek a biztonsága mindenekfelett áll - idézték az újságok Schmidtet, aki ígéretet tett arra, hogy február közepén kitűzik az előadás új időpontját.

 

Közben a tartományi kormányzat bejelentette, hogy jogi lépéseket kezdeményez a 2005-ben átadott operaház építésze ellen. Calatravát az utóbbi időben számos bírálat érte. Spanyolországban és más országokban is eljárás folyik ellene az általa tervezett épületek és hidak állítólagos konstrukciós hiányosságai miatt.

süti beállítások módosítása