Csukás István új mesejátékát mutatja be a Pannon Várszínház

Csukás István Kossuth-díjas költő, író új mesejátékát mutatja be a veszprémi Pannon Várszínház kedden. A színház felkérésére írt kétrészes darabnak helytörténeti vonatkozása is van.


A Pannon Várszínházzal évek óta jó munkakapcsolatom van, örömmel írtam nekik új darabot - mondta Csukás István az MTI-nek hétfőn. Az Óriás nyomában című darab zenéjét Rossa László szerezte - tette hozzá.


A darab különlegessége, hogy egy helytörténeti legendát is beleszőttem: a címszereplő óriás barangolása közepette erre a vidékre téved és egy véletlennek köszönhetően létrehozza Ajkát és környékét a Somló heggyel - ismertette Csukás István a történetet.

 

Csukas

 

Mint mondta, a darab azzal folytatódik, hogy az új világot egy szerelmespár meg akarja hódítani, ám ebben egy törpe akadályozza őket. Mindhármuknak állati segítőik is vannak: a fiút egy kutya, a lányt egy galamb, míg a törpét egy kecske kíséri.
Csukás István új darabját a felnőtteknek is ajánlja, hiszen szerinte az olyan értékeket hordoz, amelyek a felnőtteket is foglalkoztatják. Ilyen például a teremtő erő, a küzdeni akarás, az akadályok legyőzése vagy akár az új élet létrehozása - sorolta.


Az író megjegyezte: örömmel hallotta, hogy a Pannon Várszínház színészei nagy kedvvel próbálták a darabot, mert ez előre jelzi, hogy a közönség sem fog csalódni benne. Az Óriás nyomában című zenés mesejátékot Vándorfi László igazgató rendezésében január 7-én 10 és 15 órakor mutatja be a teátrum a veszprémi Hangvillában.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása