Gérard Depardieu 10 év után újra színpadra állt

Unalmasnak találja a színházat Gérard Depardieu, aki tíz év elteltével állt újra színpadra Párizsban a Love Letters - Szerelmes levelek című darabban.

A színész a Journal du Dimanche című lapnak adott interjújában úgy fogalmazott, a színház már nem az ő világa. "Korábban szerettem a deszkákon állni, de most már untat" - mondta, ezzel indokolva, hogy mindössze hét előadást vállalt az amerikai Albert Ramsdell Gurney híres darabjában, amelyet a Theatre Antoine-ban láthat a közönség január 11-ig. A bemutatót szombatot tartották, Depardieu partnere Anouk Aimée, aki korábban Jean-Louis Trintignant, Philippe Noiret, Jacques Weber, valamint Alain Delon oldalán is játszott a műben.

 

loveletters2

 

A világhírű francia színész csaknem egy éve orosz állampolgárságot kapott, miután hazájában nyilvánosságra került, hogy Belgiumban vásárolt házat magának, vélhetően így akarta elkerülni a magas franciaországi adókat. A művész több ízben is kijelentette, nem ért egyet a szocialista kormányzat adópolitikájával.

 

A színész a Journal du Dimanche-nak elmondta, manapság Azerbajdzsánban, Oroszországban, Ukrajnában és Olaszországban tölti ideje nagy részét, vagyis ott, "ahová ügyei szólítják". Franciaországba továbbra is el fog látogatni - ígérte -, "de csak mint vendég".

 

Beszélt az Abel Ferrara amerikai rendezővel való közös munkáról is, nagyon szenvedélyesnek, egyúttal nehéznek nevezve azt. A 64 éves színész hamarosan látható lesz a Welcome to New York című filmben, amelyet Dominique Strauss-Kahnnak, a Nemzetközi Valutaalap szexbotrányba keveredett és emiatt lemondott vezetőjének története ihletett.

süti beállítások módosítása