Díszelőadással tiszteleg Ali Taylor előtt a KoMod Színház

A budapesti KoMod Színház díszvendégeként 2014. január 11-én Magyarországra látogat Ali Taylor brit drámaíró. Ezen az estén a fiatal szerző nagy sikerű Puha pihe című művét játssza a teátrum, majd az előadást követően fogadással egybekötött közönségtalálkozón vehetnek részt az érdeklődők.

 

ali taylor

 

Ali Taylor első darabját (Porcelain) 2001 decemberében mutatták be a londoni Royal Court Színház Theatre’s Workers Writes fesztiváljának keretében. 2002-ben Magyarországon képviselte hazáját a Pécsett megrendezett INTERPLAY fesztivál keretein belül. Írói pályája azóta is töretlen, jelenleg is számos ifjúsági előadás és rádiójáték szerzője és alkotója.

A Puha pihe (Cotton Wool) című színdarab premierje 2008 januárjában volt Drezdában, angol nyelven először 2008. április 1-jén, a londoni Theatre 503-ban láthatta a közönség, Lisa Spirling rendezésében. A londoni bemutató után a Times egyszerűen csak lenyűgözőnek és megbabonázónak, a Daily Telegraph pedig „megdöbbentően mély és szenvedélyes” alkotásnak titulálta az előadást.

 

Magyar nyelven a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, majd a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata tűzte műsorára, Upor László fordításában. A színdarab Magyarországon először 2013 októberében, a KoMod Színház fiatal művészeinek jóvoltából került bemutatásra.

A budapesti előadás legközelebb január 11-én és 25-én, 19 órától látható a KoMod Színházban. (1126, Budapest Királyhágó utca 5/b)

 

Herman Flóra Varga Ádám

 


Ali Taylor
Puha pihe

Fordította: Upor László

Játsszák:

Adányi Alex, Varga Ádám, Herman Flóra

Dramaturg: Adorján Beáta
Világítástervező: Ilyés Róbert Leó
Játéktér, rendező: Tóth János Gergely


süti beállítások módosítása